Foto: CİHAN


 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi’nin temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, burada toplanan vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yaptı.

"BİZ BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ OLACAĞIZ"
Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında “Başkent kurulduğu gündeki iradeyi hep sahiplenmelidir. Bu ülkeyi birlik ve beraberlik içinde kurduk. Çanakkale’ye bakın, İzmir, Şanlıurfa'ya bakın. Bütün buralarda omuz omuza mücadele vermiş, şehit düşmüş dedelerimiz amcalarımız, yakınlarımız var. Birlik içinde Türkiye’yi kurduk.” dedi.

CHP Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 10 yıldır bir ayrışma var bölünme var toplumda. Bunun tek sorumlusu bu ülkeyi yöneten siyasilerdir. Biz CHP olarak açık ve net şu güvenceyi veriyoruz. Bu toplumun birleştirici gücü olacağız asla bölünmeye izin vermeyeceğiz. Bunun sözünü veriyorum.”

"NİYA SİYASET YAPTIĞIMIZI BİLMEMİZ GEREKİR"
Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu güzel ülkeyi yurt edindik. Ayrışmayı neden yapıyoruz, hangi gerekçe ile kavga ediyor siyasiler. Bir sonraki seçimi düşünüyorlar. İktidardan gitmemek için her türlü iftirayı atabiliyorlar. Bunlara son vermek zorundayız. Ankara'da Cumhuriyet tarihinin en büyük acı olayını yaşadık. 99 vatandaşımız hayatını kaybetti. Annelerin umutla beslediği yetiştirdiği çocuklarımız. Yazık günah değil mi o çocuklarımıza? Farklı düşünebilirler farklı kimlikleri olabilir ama bunlar bizim çocuklarımız bu ülkenin çocukları. Biz bu ülkenin çocuklarını kucaklamayacaksak onlar için çalışmayacaksak niye siyaset yapıyoruz. Bu ülkenin birliği için çaba harcamayacaksak niye siyaset yapıyoruz?” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan sandığa gitmesini isteyerek, şunları kaydetti: “Sandığa gitmeme gibi bir lüksümüz yok. Bu seçimlerde sandığa gidin. Ben kendi ülkemde birlik bütünlük istiyorum diyorsanız kendi ülkemde sorunlarımın çözülmesini istiyorum diyorsanız sandığa gideceksiniz. Sadece siz değil, ben önce şunu söyledim, geçen seçimlerde sandığa gitmeyen yurttaşlarıma sesleniyorum. Sıra size geldi. Siz de sandığa gideceksiniz.”

"BU ÜLKEYE HİZMET ETMEK TERÖRÜ LANETLEMEK DEMEKTİR"
Konuşmasında 7 Haziran seçimleri sonrasına da değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne oldu da 1 Kasım’da sizi tekrar seçime zorladılar? Kim zorladı? Düne kadar terör durmuştu da 7 Haziran’dan sonra niye parladı? Terör nereden gelirse gelsin kimden gelirse gelsin hangi amaçla gelirse gelin Türkiye’de bütün siyasi partilerin terör karşı açık ve net tavır takınmaları lazım. Hep beraber terörü lanetlemeleri lazım. Bunu yapmayan siyasi partiler bu ülkeye hizmet eden partiler değildir. İnançlarımızla oynuyorlar, izin vermeyeceğiz. Kimliklerimizle, yaşam tarzımızla oynamak istiyorlar, izin vermeyeceğiz. Bu ülkede birliği savunacağız.”

7 Haziran’dan sonra millet iradesini en iyi okuyan parti olduklarını da dile getiren CHP Genel Başkanı, “Bu ülkenin birliği bütünlüğü için elimizi taşın altına koymaya hazırız dedik. İşsizlikle mücadele, terörle mücadele yapalım. Geçinmiyor vatandaşlar. Geçinebilir hale getirelim. Anneler çocuklarını hangi okula göndereceklerini bilmiyorlar. Eğitim sistemini düzeltelim.” dedi.

"SARAYA HİZMET EDEN BİRİNİ İSTİYORSANIZ ADRES BELLİ"
Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda da “Saraya hizmet eden birini istiyorsanız adresi belli. Ama halka hizmet eden bir isim istiyorsanız onun da adresi belli. Siyaset; gerginlik alanı, kavga alanı, kin gütme alanı değildir. Siyaset zenginleşme alanı değildir. Halka hizmet alanıdır. Çünkü halka hizmet hakka hizmettir. Size hizmet etmekten ben ve belediye başkanlarım onur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından temel atma töreni gerçekleştirildi ve gökyüzüne güvercin uçuruldu.