Kandil’deki teröristbaşı sözde PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, “Rojava’ya müdahale etmesi karşısında Kuzey’in duracağını mı düşünüyorlar? Böyle bir müdahale kararı Türkiye için stratejik bir karar olur, Kürt halkı için de yeni bir dönem başlamış olur” dedi.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir haber ajansına konuşan Karayılan, Kobani’ye IŞİD tarafından düzenlenen saldırı için ise “Bu insanlık dışı alçaklığın ve korkaklığın hesabı gerektiği gibi sorulacak ve intikamı alınacaktır” dedi.

IŞİD’in “Rojava’nın en fazla denetim altına alınan bir şehri olmasına rağmen” Kobani’ye girebilmiş olmalarını da ‘zaafın işareti’ olarak değerlendiren Karayılan, “Biliyoruz ki, şehrin etrafında boydan boya 5 metre derinliğinde ve 5 metre genişliğinde bir hendek vardır. Sadece üç yerde kurulan köprü ve bu köprülerin üzerindeki kontrol noktalarından şehre girilebilmektedir. Dolayısıyla nerede boşluğun olduğu, zaafın nerede olduğu ve yetersizliğin nasıl yaşandığı Kobanê yönetiminin ve savunma güçlerinin açığa çıkarması gereken bir husustur” dedi. PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan şöyle konuştu:

"Diğer bir şey de eğer bugünkü MGK toplantısında veya başka mercilerde Rojava’daki kantonlara müdahale kararını alırlarsa ve böylesi uğursuz bir yönelime girerlerse, bu müdahale Rojava’ya değil, tüm Kürt halkına karşı yapılmış bir müdahale olacaktır. Ha Kobani’ye müdahale etmişsin, ha Amed’e müdahale etmişsin. Hiç farkı yoktur.

"TÜRKİYE SAVAŞ SAHASINA DÖNER"

Hele hele son 2-3 yılda Rojava ile Kuzey’in bu kadar duygusal bütünleşmesinin olduğu bir ortamda Rojava’ya müdahale etmesi karşısında Kuzey’in duracağını mı düşünüyorlar. Açıkça söyleyeyim: Eğer onlar Rojava’ya müdahale ederlerse biz de onlara müdahale ederiz; o zaman Türkiye’nin tümü bir savaş sahasına dönüşür."