Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan yaptığı yazılı açıklamada gündemi değerlendirdi. İç Güvenlik Paketi'ni eleştiren Adan, "Millete değil AKP'ye hizmet eden bir kolluk kuvveti düzeni getirilmektedir. Tarafsız olması gereken, milletin olması gereken Türk polisi AKP'nin emir kuluna dönüştürülmektedir. Polisimiz siyasallaştırılmak ve AKP'ye bağlanmak istenmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli unsurlarından olan jandarmanın, siyasete bulaştırılmasının sonuçları felaket olacaktır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Türk polisi ve Türk jandarması AKP'nin emrine ve insafına terk edilemez" dedi.

İç Güvenlik Paketi ile Türkiye'yi polis devletine götürdüğünü ileri süren Adan, "AKP iktidarının getirip önümüze koyduğu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmeye başlanacak İç Güvenlik Paketi, Türkiye'yi polis devletine götürmektedir, güvenlik ihtiyacının gerekleri amaçlanarak hazırlanmış bir paket değildir. Bu paket, milletimizin değil AKP iktidarının güvenliğini sağlamak için hazırlanmıştır. AKP iktidarının yapmaya çalıştığı şey, tam anlamıyla insanlarımızın içine korku salmak, onları kendi iktidarlarına koşulsuz biçimde itaat etmeye zorlamaktır. Hiç kimse bizi de, Türk milletini de kandırmaya çalışmasın. Bu yasa, teröristle mücadele için değil, Türk milleti ile mücadele için düzenlenmiştir. Zaten teröristler her gün, gece gündüz yüzleri kapalı veya açık biçimde, rahatça gösteri yapmaktadır. Teröristler yollarda kimlik kontrolü yapmaktadırlar. Milletimize, egemenliğimize hakaret etmektedirler. Bu nedenle, bu yasanın bölücülerle mücadeleyi kolaylaştıracağını hiç kimse bize söylemesin. Bu yasa AKP'yi protesto edenleri ezmek, yok etmek, sindirmek için çıkarılmak istenmektedir" diye konuştu.

"AKP İKTİDARININ BİLİNÇ ALTINDA HALEN GEZİ PROTESTOLARININ KORKUSU VARDIR"

Adan, "AKP iktidarının bilinç altında halen daha Gezi protestolarının korkusu vardır. Gezi olayları AKP iktidarının kimyasını, ardından gelen 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları, AKP hükümetinin ayarını bozmuştur. Hem kimyası hem ayarı bozulan Hükümet, kendi güvenliği için, ayakkabı kutularının güvenliği için akla gelmez, insafa sığmaz yöntemlerle herkese korku salmaya başlamıştır. Bu yasa güvenlik değil, korku salma yasasıdır. AKP'nin nezdinde kendinden olmayan herkes şüphelidir. Kişi özgürlüğü, ifade özgürlüğü, haberleşme özgürlüğü, basın özgürlüğü ve hukuk devletinin temel ilkeleri rafa kaldırılmaktadır" ifadelerini kullandı.

"TÜRK POLİSİ AKP'NİN EMİR KULUNA DÖNÜŞTÜRÜLMEKTEDİR"

İç Güvenlik Paketi'ni eleştiren Adan, "Millete değil AKP'ye hizmet eden bir kolluk kuvveti düzeni getirilmektedir. Tarafsız olması gereken, milletin olması gereken Türk polisi AKP'nin emir kuluna dönüştürülmektedir. Polisimiz siyasallaştırılmak ve AKP'ye bağlanmak istenmektedir. Türk jandarması siyasetin emrine verilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli unsurlarından olan jandarmanın, siyasete bulaştırılmasının sonuçları felaket olacaktır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Türk polisi ve Türk jandarması AKP'nin emrine ve insafına terk edilemez" ifadelerine yer verdi.