Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya ve Türkiye arasında gerilim oluştu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den görüşme talep etti ancak Putin kabul etmedi. Hemen her gün açıklama yaparak Erdoğan ve ailesinin IŞİD ile petrol alışverişi halinde olduğuna ve buna dair belgelere sahip olduklarını belirten Putin son olarak bugün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Türkiye'nin 'haince bir savaş suçu işlediğini' söyledi. Putin, "Türkiye bu davranışı nedeniyle pişman olacak" dedi.

Erdoğan ise, Rusya'ya meydan okuyarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin DAEŞ'den petrol aldığını Rusya, belgelerle ispat etmek zorundadır. Aksi taktirde bu bir iftiradır. Bunu belgelerle kanıtlarsa ben Cumhurbaşkanlığı makamını bırakarım, ama kanıtlayamazsa o koltuğunu bırakır mı? Türkiye'nin petrol ve doğalgaz aldığı yerler bellidir.Hele hele ailemi bu işe karıştırmak, o bu işin çok da ahlaki olmayan bir yanıdır ki bunu daha önce İran televizyonları yaptı" dedi.

DOSTLUK MESAJLARI VERİYORDU


Geçmişte Putin'e 'yakın dostum, aziz dostum' diye hitap eden Erdoğan Rus Devlet Başkanı'na oldukça sıcak mesajlar vermişti.

"DOSTUM PUTİN..."


Erdoğan Moskova'daki cami açılışında Putin'e "dostum" diye seslenmiş ve "Bu caminin yapımındaki himayeleri nedeniyle, özellikle değerli dostum Sayın Putin'e teşekkür ediyorum" demişti. 

"SEVGİLİ DOSTUM"


Erdoğan ekim ayında Mısır'da meydana gelen uçak kazasından dolayı Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin'e başsağlığı telgrafı yollamıştı. Erdoğan 'Sevgili dostum' diyerek hitap ettiği Putin'e şunları yazmıştı: "Sevgili dostum. Sina Yarımadası'nda meydana gelen ve çok sayıda Rus vatandaşının hayatını kaybettiği trajik kazayı öğrendiğimde derin üzüntü hissettim "

ESAD 'ESED' OLMUŞTU

Erdoğan geçmişte de 'kardeşim, dostum' dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilişkilerinin bozulmasının ardından Esad'a 'Esed' diye seslenmeye başlamıştı.