SÖZCÜ / ANKARA

Türkel en yakın rakibine 300 oy fark attı. Ancak son kararı Cumhurbaşkanlığı ve YÖK verecek. İkinci veya sonraki sıradan isimlerin atanması gündeme gelebilir. Rektörlük seçiminde en çok oy alan altı kişi YÖK’e bildirildi. YÖK bu sayıyı üçe inecek ve Cumhurbaşkanı’na sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da birini seçerek atayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’deki grup konuşmasında, “Sandığın gereğini yapın. Demokrasiye inanıyorsanız, öğretim üyelerinin iradelerine saygı gösteriniz. Bunu bekliyoruz. Gösterip göstermeyeceklerini kısa süre sonra göreceğiz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise yaptığı yazılı açıklamada ''Tükel’in siyaset oyunları ile önünün kesilmesi, İstanbul Üniversitesinin değerli öğretim üyeleri için asla kabul edilemez bir durum olacaktır. Bu atama, YÖK ve Cumhurbaşkanlığının bir demokrasi sınavıdır. Eğitimin tüm kademelerini yandaşları ile dolduran AKP’yi, İstanbul Üniversitesi Rektör atamasında Öğretim üyelerinin iradelerine saygı göstermesi konusunda uyarıyorum'' dedi.