Asuman ARANCA/SÖZCÜ

Patlamada hayatını kaybeden Yusuf İşgör'ün eşi Canan İşgör, “9 yaşına gelen çocuğum 'benim babamın kefeni niye kanlı' diye hesap soruyor. 2.5 yaşına gelen çocuğum da 'babam nerede' diye bana soruyor” diyerek feryat edince, hakim Buket Demirel'in gözleri doldu. Mahkeme, saldırı öncesinde gelen ihbarların ve ihbarlarla ilgili ne yapıldığının MİT, Emniyet ve Jandarma'dan sorulmasına karar verdi.

 

CHP'LİLER DE İZLEDİ

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 9'u tutuklu, 10'u tutuksuz sanıklar ve avukatları ile maktul aileleri ve avukatları katıldı. CHP'li bazı milletvekillerinin de izlediği duruşmada, tutuklu sanıklar da Adana Cezaevi'nden sesli ve görüntülü sistemle davaya katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, hakkında yakalama kararı bulunan sanıkların yakalanamadığını bildirdi.

 

BABAMIN KEFENİ NİYE KANLI ?''

Olayda ölen Mehmet Koray Cünedioğlu'nun babası Saraç Cünedioğlu ise, “Oğlumu sınava göndermiştim. Sınava giderken ikinci patlamada hayatını kaybetti. 21 ay geçti. Ben hala uyuyamıyorum. Asıl faillerin bulunmasını istiyorum. Bu kötü emellere sahip olan insanlar kim olursa olsun asılmalarını istiyorum” diye konuştu.

 

HER EVDE BOMBA  İMAL EDİLİYORDU

Katılan avukatları, saldırının göz göre göre geldiğini ve Hatay'da sınır güvenliği olmadığını belirterek, Reyhanlı'da yaşayanların evlerde bomba imal edildiğini bildiklerini söyledi. Önemli olanın saldırının arkasındaki güçlerin kim olduğunun bulunması olduğunu söyleyen avukatlardan Deniz Özbilgin, “öncesinde ihbar edilmiş bir olay katliama dönüştü” dedi. Sanık avukatları ise, saldırıyı yapanların iddianamede olmadığını öne sürerek, “Bu iddianameyi düzenleyen Adana savcıları Aziz Takçı ve Özcan Şişman HSYK tarafından açığa alınmışlardır. İddianame günah keçisi bulabilme adına düzenlenmiştir” dedi.

 

BİZİM ARAÇLARDA BOMBA DEĞİL UYUŞTURUCU VARDI

Davanın bir numaralı sanıklarından Nasır Eskiocak, avukatların sorularına yanıt verirken, “Terör örgütünün adını bile bilmiyorum. Bizim araçlarda bomba değil, uyuşturucu yüklenmişti. Patlayan araçlar, bizim araçlar değil. Araştırılmasını istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, MİT, Emniyet İstihbarat ve Jandarma İstihbarat'a yazı yazılarak, bombalı saldırılardan önce olaya ilişkin ihbar yapılıp yapılmadığı, yapıldıysa ne tür işlem yapıldığının ayrıntılı olarak bildirilmesine karar verdi. Niğde'nin Ulukışla ilçesinde biri polis, biri astsubay üç vatandaşın IŞİD terör örgütü üyeleri tarafından öldürüldüğü iddiasıyla açılan dava dosyası ile terhisli er Utku Kalı'nın Samsun'da yargılandığı dava dosyalarını incelemek için isteyen mahkeme, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek, duruşmayı erteledi.