Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) tarafından düzenlenen ihracaat şampiyonları ödül töreninde 17 Aralık'ın ünlü siması Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) iki bakanın elinden ödül alması çok konuşulmuştu.

Ödülü veren isimlerden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi "Vicdanen rahatım" demiş, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise  “Keşke töreni düzenleyenler kime ödül vereceğimizi önceden söylemiş olsalardı. Bu isme ödül vereceğimi biliyor olsaydım o karenin içinde yer almazdım” demişti.

TİM: ŞİRKETİ DAVET ETTİK

Tüm bu gelişmeler üzerine açıklama yapan TİM ise "Ödül alacak isimleri bilmiyorduk. Biz şirketlere davetiye gönderdik." diye 'savunma' yapmıştı.



ŞİRKETE DEĞİL ŞAHSA DAVET!

Ancak TİM'in açıkladığı gibi şirkete değil bizzat Reza Zarrab'a davetiye mektubu gönderdiği ortaya çıktı. Hürriyet’in ulaştığı davetiye belgesinde Reza Zarrab’ın diğer şirketlere gönderilen aynı mektupla ‘şahsen’ davet edildiği gözlendi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi imzalı "Sayın Reza Zarrab" girişli mektupta  “Ödül törenimizde firmanız adına ödül almak üzere sizleri şahsen aramızda görmekten memnuniyet duyacağımızı belirtir, bu vesile ile tebrik eder ve başarılarınızın artarak devamını dilerim.” ifadeleri yer aldı.



Numan Kurtulmuş’a Reza Zarrab şoku!

Numan Kurtulmuş’a Reza Zarrab şoku!