Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Program ve yazılarında, RTÜK’ü “paralelin yatağı” olmakla suçlayan, AKP’li RTÜK üyelerine yönelik ağır suçlamalarda bulunan ve “RTÜK lağvedilmeli” diyen Küçük’e AKP’li üyeler de bayrak açtı. Program yaptığı A Haber ve ATV’ye, YSK tarafından, seçim dönemine ilişkin yayın ihlallerinden dolayı kesilen cezalar nedeniyle RTÜK’ü hedef tahtasına koyan ve AKP’li üyeleri de suçlayıcı mesajlar veren Cem Küçük’e karşı dava açılabileceği de konuşuluyor.

AKP’LİLER DE ÇİLEDEN ÇIKTI


RTÜK’ün AKP kontenjanından seçilen Üyesi Taha Yücel, Sözcü’nün sorusu üzerine, “RTÜK, kanunla kurulmuş bir kurumdur ve kararlarında da hukuka uygun olarak davranmaya özen gösterir. Karar verirken, parti ya da kanal ayrımı gözetmemeye gayret ederiz” dedi. RTÜK olarak seçim dönemlerinde YSK’ya rapor vermek zorunda olduklarını da dile getiren Yücel, “YSK’nın verdiği kimi cezaları biz de eleştiriyoruz. Elbette kanun değişebilir ve değişmelidir de. Ama bunu yaparken RTÜK’ü yerle bir etmenin manası yok. Konuları çarpıtmamak gerekir” dedi. Yücel, Cem Küçük’le ilgili dava açılacağı iddiaları için de, “Bununla ilgili hukuki işlemler olabilir. Yargıya verilebilir. Bazı arkadaşlarımızın bu konuda hazırlığı olabilir” diye de konuştu.

Başkanlık makamından bu suçlama ve saldırılara karşı açıklama yapılmaması kurumda rahatsızlık yarattı. AKP’li üyelerin, Cem Küçük’ü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a da şikayet ettikleri öğrenildi.

RTÜK’Ü TEHDİT ETTİ


Cem Küçük, RTÜK’ün AKP’li üyelerinin de tepkisini çeken yazılarının birinde şunları kaleme almıştı:

“RTÜK’teki paralel çete resmen hukuku çiğniyor. Bunun elbette hepsine çok ağır hukuki bedelleri olacak. FETÖ soruşturmasının RTÜK ayağında çok sayıda kişi yargılanacak. Devletin ilgili kurumlarının güvenlik ve istihbarat raporlarında gerekirse RTÜK’ün kurum olarak lağvedilmesi ve HSYK tarafından tahsis edilecek tek dereceli basın mahkemelerinin RTÜK’ün yetkilerini devralmasından bahsediliyor. Bana göre de ideal yol budur, böylece tüm bu gereksiz bürokrasi ortadan kalkar.”