Hatay'da sınırımızı ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının ardından gerilen Türkiye-Rusya ilişkilerine bugün bir yenisi daha eklendi. Rusya Savunma Bakanlığı bugün düzenlediği basın toplantısında Türkiye için bomba iddialarda bulundu. Toplantıda IŞİD-Türkiye ilişkisine ait olduğu iddia edilen uydudan çekilmiş görüntüler yayınlayan Rus Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasadışı petrol sevkiyatlarıyla doğrudan ilişkisi olduğunu öne sürdü.

Rus Savunma Bakanlığı yetkilileri uydudan çekilmiş görüntüleri 'kanıt' olarak sundu.


Rus Savunma Bakanlığı yetkilileri; Suriye'deki IŞİD militanlarının finansal kaynaklarına dair kanıtların olduğu iddia ettikleri görseller eşliğinde bir basın toplantısı düzenlediler.

Toplantıda konuşan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, IŞİD’i yenmek için yasadışı petrol ticareti kanallarının ve alt yapısının yok edilmesi gerektiğini söyledi. Antonov, “Suriye’den yasadışı şekilde satılan petrolün ana güzergahı Türkiye” iddiasında bulundu.

Toplantıda konuşan Antonov "IŞİD'in Suriye ve Irak'ta çaldığı petrolün ana tüketicisi Türkiye. Son iki aydır devam eden Rusya’nın hava operasyonunda IŞİD’e ait 32 petrol üretim tesisi ve 11 petrol rafinerisi yok edildi. Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları, yasadışı petrol ticaretinden elde edilen cironun neredeyse yarı yarıya azalmasını sağladı. Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’deki operasyonları sonucu teröristlerin yasa dışı petrol ticaretinden elde ettiği günlük gelir 3 milyar dolardan 1.5 milyar dolara indi" dedi.

ERDOĞAN İDDİASI!


Antonov şok iddialarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesini de içine katarak sürdürdü. Antonov bu ilişkilerde Erdoğan ailesinin de olduğunu önü sürdü. Antonov "Kasım ayında Türkiye sınırı yakınlarında 16 bin 260 adet petrol tankeri görüldü. Tank sürücülerinden bazıları yüzlerini hırsız gibi maskelerle kapatıyordu. Uzaydan çekilen görüntüler, tankların sınırı geçtikten sonra Türkiye’de ilerlemeye devam ettiğini gösterdi." dedi.

Son iki aydır devam eden Rusya’nın hava operasyonunda IŞİD’e ait 32 petrol üretim tesisi ve 11 petrol rafinerisi yok edildiğini savunan Antonov "Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları, yasadışı petrol ticaretinden elde edilen cironun neredeyse yarı yarıya azalmasını sağladı. Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’deki operasyonları sonucu teröristlerin yasa dışı petrol ticaretinden elde ettiği günlük gelir 3 milyar dolardan 1.5 milyar dolara indi." diye konuştu.

"KANITLASINLAR..."


Antonov "Eğer bu kanıtların gerçek olmadığını düşünüyorlarsa, yasadışı petrol ticaretinin gerçekleştiği bölgeleri gazetecilere açsınlar" diye de çağrıda bulundu.


ERDOĞAN "İSTİFA EDERİM" DEMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi kapsamında gittiği Fransa’da, Putin'in 'Türkiye IŞİD'den petrol alıp satıyor' iddiasına "Böyle bir şey ispat edildiği anda ben bu makamda durmam, ama Sayın Putin'e soruyorum 'Sen bu makamda durur musun?'" yanıtını vermişti.