7 Haziran seçimlerine BBP ile ittifak yaparak giren ancak aradığını bulamayan Saadet Partisi, AKP ile olası bir seçim ittifakı için 'hayır' demedi. SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, "AKP ile seçim ittifakı olur mu?" sorusuna, "Ülkemizin sorunları var. Biz ana bakarız. Biz bugüne bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el bu ülkenin sorunlarını çözecek görünüyorsa, o eli havada bırakmayız. Ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir, fark etmez. Yeter ki milletimiz bu cendereden çıksın. Biz çözümleyiciyiz, tıkayıcı değiliz" şeklinde yanıtl vererek ittifak kapısını kapamadı.

SP, 30 AĞUSTOS'TA SEÇİM STARTINI VERİYOR

1 Kasım seçimlerinin bir fırsat olduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, "SP olarak zor zamanda görevi teslim almak için 30 Ağustos Pazar günü teşkilatlarımıza seçim startımızı veriyoruz" dedi.

KIŞANAK İLE NEDEN GÖRÜŞÜLDÜ?

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Aydın, "Dün kiminle başbaşaydınız? Kiminle kol kola girdiniz? Kiminle nereleri ziyaret ettiniz? Biz onları eleştirdik mi? Bu ülkenin normalleşmesi, bu ülkede birlikte yaşamaya katkısı olacak bir görüşme çok tabidir, çok normaldir" şeklinde konuştu.

'İTTİFAKLAR VE KOALİSYONLAR EN GÜZEL ŞEYLERDİR'

SP olarak ülke menfaatine olacak ittifaklardan kaçınmayacaklarını tekrarlayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, "Bütün seçim dönemlerinde dile getirdik. İttifaklar ve koalisyonlar en güzel şeylerdir. Oturup anlaşamamak kötüdür. Beraber yol alamama iradesi ortaya koymak kötüdür. Beraber yol alamama iradesini ortaya koyanlar aslında ülkenin temel meselelerini çözemezler. Biz SP olarak bütün siyasi partilerle ülke menfaatine bir seçim ittifakı yaparız. Ne ittifaklar, ne koalisyonlar siyasi partilerin kendilerinden feragat ettiği anlamına gelmez. Önümüzdeki süreçte yaşayıp göreceğiz. Ülkemizin sorunları var. Biz ana bakarız. Biz bugüne bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el bu ülkenin sorunlarını çözecek görünüyorsa, o eli havada bırakmayız. Ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir, fark etmez. Yeter ki milletimiz bu cendereden çıksın. Biz çözümleyiciyiz, tıkayıcı değiliz" ifadelerini kullandı.

DHA