Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, ülkenin ve milletin kırmızı çizgilerinin, partilerin ve liderlerinin kırmızı çizgilerine heba edilemeyeceğini ve bir koalisyon hükümetinin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin etrafının ateş çemberi haline geldiğini ve o ateşin sıcaklığının bile Türkiye’yi olumsuz etkilediğini kaydeden Aydın, “namlu şakağa dayanmıştır, bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için bir an önce bir hükümet kurulmalı” dedi.

Türkiye’nin güney sınırlarında yaşananları “yerel görünümle emperyal bir savaş” olarak tanımlayan Aydın, “Güney sınırımızda yaşanan yerel görünümlü emperyal savaş, uzun yıllardan beri Türkiye üzerinde emelleri olan emperyalist güçlerin bölgeyi yeniden dizayn etmek için kurguladıkları alçak bir tezgahtır” dedi.

BİROL AYDIN’IN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

7 Haziran seçimleri 13 yıllık tek parti iktidarına son vermiş ve koalisyon alternatiflerini ortaya çıkarmıştır. Milletimiz kutuplaşmadan, gerilimden bıkmıştır. Bunun için de hiçbir partiye tek başına iktidar olma imkanı vermeyerek, siyasi partilerin bir araya gelerek taşın altına ellerini birlikte sokmaları gerektiği mesajını vermiştir.

Siyasi tarihimiz bize gösteriyor ki önümüzdeki 10-15 yıllık bir süre koalisyonlar yılı olacak. Zira geçmiş tek parti iktidarlarının hemen ardından koalisyonlu yıllar gelmiştir.

Dış politikada içine düşülen acziyet ve itibarsızlık, işsizlik ve istihdam sorunu, adalete olan güvenin zedelenmesi, eğitimin yap-boza döndürülmesi, milleti bir arada tutan değerlerin örselenmesi ve kutuplaşma gibi en temel sorunların çözüme kavuşturulması ve ülkenin hak ettiği yere yükseltilmesi için siyasi partilere, dolayısıyla liderlere ortak bir sorumluluk düşmektedir. Namlu şakağa dayanmıştır, bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için bir an önce bir hükümet kurulmalıdır.

Söz konusu olan ülkemiz ve milletimizin geleceği, bunun için de taşın altına sadece el değil, yürek konulmalı ve herkes bu sorumluğa ortak olmalıdır. Aksi halde milletimiz bu sorumluluktan kaçanları affetmeyecek ve tarih de bunun hesabını soracaktır.

Hükümetin kurulmasının geciktirilmesi 7 Haziran seçimleri öncesinde yaşanan kutuplaşmadan daha vahim sonuçlar doğurabilir. Ve şüphesiz ki bu vahim sonuçlara sebep olanlar milletimiz tarafından yapılacak bir erken seçimde cezalandırılacaklardır.

Ramazan ayındayız. Ramazan’ın iklimine de uygun düşecek bir tavırla bir araya gelinmeli ve farklılıklar değil, milletimizin ortak değerleri üzerinde durulmalı.

YEREL GÖRÜNÜMLÜ EMPERYAL SAVAŞ

Güney sınırımızda yaşanan yerel görünümlü emperyal savaş, uzun yıllardan beri Türkiye üzerinde emelleri olan emperyalist güçlerin bölgeyi yeniden dizayn etmek için kurguladıkları alçak bir tezgahtır. 7 Haziran sonrası meclis teşekkül etmiş ve başkanını seçmiştir; şimdi her türlü kapris, hırs, çizgi bir kenara bırakılmalı ve bir koalisyon hükümeti kurulmalı. Kılı kırk yaran hesaplamalar yapılarak öncelikle Türkiye’nin bütünlüğüne zarar verebilecek her türlü plana karşı önlem alınmalı ve gereken cevap verilmeli; buna paralel olarak da bölgenin emperyalist güçler tarafından yeniden dizaynına müsaade edilmemeli.