Gezi eylemleri sırasında yaşandığı iddia edilen ve gerek polis tutanakları gerekse güvenlik kameraları ile yalan olduğu defalarca ispatlanan sözde Kabataş saldırısına ilişkin iddialar sürdürülüyor. Bir zamanlar Türk basınının en büyük gazeteleri arasında gösterilen ancak son yıllarda yaptığı sözde habercilikle AKP'nin yayın organı haline gelen, hükümete verdiği koşulsuz destek ile tanınan Sabah Gazetesi dün Türk basın tarihine geçecek bir skandala imza atmıştı. Gazete manşetten verdiği yaşanmamış bir saldırıyı 'fotoşoplu' şekilde yaşanmış gibi göstermişti. Gazete bugün de yalanına devam etti.

Gazete "İşte 52 saniyelik kabusun ifadesi" manşetiyle Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini Zehra Develioğlu'nun Kabataş'ta uğradığını iddia ettiği saldırı sonrası polise verdiği ifadeyi haberleştirdi.

KENDİ KENDİNİ YALANLADI!

İşin ilginç tarafı Zehra Develioğlu'nun anlattıkları 52 saniyeye sığmayacak kadar büyük ve dehşet vericiydi. Zehra Develioğlu'nun ifadesine göre üzerleri çıplak bandanalı erkekler; önce Develioğlu'nun bebeğine saldırmış, ardından Zehra Develioğlu'nu tokatlamıştı. Saldırganlar daha sonra cinsel organları ile genç kadını taciz edip üzerine işemişlerdi. Polis ve savcılık tutanaklarına göre Zehra Develioğlu'nun yaşadıkları en az 15 dakika sürüyordu...



ESKİ YÖNETMENİ BİLE İSYAN ETTİ : OĞLUM SİZ MANYAK MISINIZ?

Sabah'ın bu haberine bir tepki de eski Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Millet gazetesi köşe yazarı Ergun Babahan'dan geldi.

Yalan, kuyruklu yalan ve Sabah' başlıklı yazısında Babahan, gazetenin haberiyle ilgili "yalan haberler yapmak hangi zekanın ürünüdür bilinmez ama seçimler yaklaştıkça yalanların boyutunun artacağı anlaşılıyor" yorumunu yaptı. Babahan yazısında "Oğlum siz manyak mısınız?" diye sordu.