Son günlerde emekli askerlerin Vatan Partisi’nde siyaset yapmayı tercih etmesi dikkat çekerken, 3. Ordu ve EDOK Komutanlığı yapan Saldıray Berk de Vatan Partisi’ne katıldı. Berk yayınladığı mesajda Vatan Partisi’ne katılmasını şöyle açıkladı:

“Büyük Atatürk ve Kuvayi Milliye ruhu bu çatı altında bulunduğu için Vatan Partisi’ndeyim.

Cumhuriyetin temeli olan Altı Ok’a sahip çıkıldığı, Büyük Kurtarıcı’nın cumhuriyeti emanet ettiği, Türk Gençliği ve Mustafa Kemal’in askerleri bu çatı altında bulunduğu için Vatan Partisi’ndeyim.

Gerçek Türk milliyetçileri bu çatı altında birleştiği, deneyimli ve genç kadrosuyla ülke yönetimine talip olduğu için Vatan Partisi’ndeyim.

Ülke bütünlüğü ve tam bağımsızlık idealine sahip çıkıldığı için Vatan Partisi’ndeyim.

Ayrıca her zaman vatan sevgisi ve özveri timsali olarak gördüğüm Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in bulunduğu çatı olan Vatan Partisi’ndeyim”

İLHAN CİHANER’LE BİRLİKTE YARGILANDI

3. Ordu ve EDOK Komutanlığı yapan E. Orgeneral Saldıray Berk, CHP Milletvekili İlhan Cihaner'le birlikte Yargıtay’da yargılanıyor. Saldıray Berk, İlhan Cihaner’in başsavcı olduğu dönemde Erzincan'da aralarında Gülen cemaatinin de bulunduğu bazı cemaatlerin yasa dışı faaliyetlerini soruşturması nedeniyle "İrtica ile Mücadele Eylem Planını" uygulamaya koymaktan suçlandı. Yargıtay 11. Ceza Dairesinde İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk’le birlikte 14 kişi "terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanıyor.

Saldıray Berk, kuvvet komutanlarının istifa ettiği ve Cumhuriyet tarihinin en büyük krizini yaşayan 2011 yılındaki YAŞ toplantısı sonrasında emekli edilmişti.