Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama, koalisyon görüşmelerinin gölgesinde geçen Ankara gündemini de karıştırdı. Son ramamlara göre 27 kişinin hayatını kaybettiği Suruç'taki patlamayla ilgili ilk tepkiler de gelmeye başladı. İşte siyasilerin Suruç saldırısına verdikleri ilk tepkiler ve yapılan yorumlar...

Suruç'ta Patlama: Canlı bomba ihtimali var!

Suruç'ta Patlama: Canlı bomba ihtimali var!


Saldırıyla ilgili siyasilerden ilk tepkiler şöyle: 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak: "Bu ülke bu acıyı, bu gençler ölümü hak etmedi. Lanetliyorum. Türkiye her gün canlı bombaların patladığı Orta Doğu ülkelerine dönüyor..." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Twitter'da yazdığı mesajında "Suruç terör saldırısını lânetliyorum. CHP ilçe başkanımız İzzet Tunçay görüntüyü katliam olarak tanımladı. Çok sayıda ölü ve yaralı varmış!" ifadelerine yer verdi.

AKP'li eski milletvekili Suat Kılıç ise "Suruç'ta çok sayıda insanımızın ölümüne neden olan feci patlamanın hedefi Türkiye'dir. Bu dehşet verici saldırının faillerini lânetliyorum. Görüntüler feci. Hangi mihrak hangi alçak henüz belli değil. Ama bir savaş provokasyonu olduğu belli. Allah'ım bu ülkeye akıl ve sabır ver." dedi.

MİT, IŞİD'e karşı uyarmıştı

MİT, IŞİD'e karşı uyarmıştı


AKP'Lİ VEKİL BELA OKUDU


AKP Gaziantep Milletvekili ve Ekonomi İşleri Başkan yardımcısı Nejat Koçer de "Allah Suruç'ta katliam yapan maşaların ve o maşaları tutan ellerin belasını versin. Türkiye üzerine provakasyon planı yapanlar kahrolsun" dedi.

Suruç'ta patlama!

Suruç'ta patlama!