Türksat, Samanyolu Yayın Grubu'nda yer alan Mehtap TV, Ebru TV, Burç FM'in de aralarında bulunduğu 13 kanal ve radyonun uydudan çıkarılmasına karar verdi.

Adı geçen televizon kanalları ve radyolar yarından itibaren Türksat üzerinden artık yayın yapamayacak. Türksat'ın aldığı bu karardan sonra uyarı yazısı Samanyolu'na gönderildi. Daha önce Digitürk, Kablo TV ve Teledünya'daki yayınlardan çıkartılan TV ve radyo kanallarının yarından itibaren uydu yayınlarının da sonlandırılacağı öğrenildi.

Karar'da yer alan habere göre Türksat, Samanyolu Yayın Grubu altında faaliyet gösteren Ebru TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Yumurcak TV'nin de aralarında bulunduğu kanallar ile radyoların sözleşleşmesini uzatmamaya karar verdi. Medya şirketine gönderilen yazıda 14 Kasım 2015'ten itibaren uydu yayınlarının kesileceği belirtildi.

Türksat'ın 10 Ekim 2015 tarihinde Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri A.Ş'ye gönderdiği ihbarnamede grubun Türksat üzerinde kiraladığı bantla ilgili sözleşmenin yenilenmeyeceği, 30 iş günü sonunda yayınların kesileceği belirtildi. Türksat'ın verdiği süre tebliğin STV'ye ulaşmasından sonra başladı. Buna göre 14 Kasım Cumartesi günü STV ile STV grubu altında yayın yapan toplam 13 TV kanalı ile radyo kanallarının yayınları sonlandırılmış olacak. İhbarnameye göre, Samanyolu TV'nin Türksat'la yaptığı "Uydu Kapasite Tahsisi" sözleşmesinden yararlanarak yayın yapan TV kanalları ile radyolar yarından itibaren uydudan yayın yapamayacak.

YAYINLARI KESİLECEK KANAL VE RADYOLARIN LİSTESİ


Samanyolu
Avrupa Ebru
TV Samanyolu
Haber Mehtap
TV Yumurcak
TV Dünya
TV MC
TV Samanyolu Afrika
Tuna Shopping
TV Burç
FM Samanyolu
Haber Radyo
Radyo Mehtap
Radyo Cihan (STV grubu altında yayın yapmıyor ancak STV'nin Türksat'la sözleşmesinden yararlanıyor)