Başak KAYA / SÖZCÜ

İSTANBUL Şişli Belediyesi’nde ‘tehdit’ iddialarıyla başlayan krizde son hamle CHP’li Mustafa Sarıgül’den geldi. Şişli Belediye Başkanı CHP’li Hayri İnönü, “Emir Sarıgül beni tehdit etti” demiş ve bu açıklamanın ardından savcılık soruşturması başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya son noktayı koydu. Savcılık, İnönü ile Mustafa Sarıgül’ün oğlu, Belediye Meclis üyesi Emir Sarıgül arasındaki “tehdit” suçlamalarına takipsizlik kararı verdi.

GENEL MERKEZ’E GİTTİ

Bu kararın ardından, soruşturmada adı “şüpheli” olarak geçen Mustafa Sarıgül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısını çaldı. CHP yönetiminin ‘Partiyi yıprattığı’ gerekçesiyle disipline gitmesini istediği Sarıgül’ün, kendisi yerine Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün disipline sevk edilmesini istediği öne sürüldü. Parti yönetiminin, Sarıgül’ün bu teklifine mesafeli olduğu öğrenildi. CHP, Şişli krizinde yer alan partililer hakkında disiplin sürecinin başlatılıp başlatılmayacağına savcılıktan çıkacak sonuca göre karar vereceğini açıklamıştı.

ADAYLIK İÇİN ÖN SEÇİM ŞARTI

Ayrıca Genel Merkez’de, Sarıgül’ün, Kılıçdaroğlu’nun milletvekili adayı olarak belirleyeceği isimler arasında olmaması gerektiği görüşü hakim. Mustafa Sarıgül’ün, vekil adayı olabilmek için İstanbul’da önseçime girerek, örgüt tarafından da ‘aklanması’ gerektiği kaydediliyor.