Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

Suruç'ta 32 gencin ölümüne neden olan canlı bombanın kadın değil erkek olduğu kesinleşti. Ancak, canlı bomba ile beraber olay yerine gelen ve IŞİD militanı olduğu bilinen sarışın kadının, eylem yerinden son anda ayrıldığı saptandı. Bu kadının da canlı bomba olabileceğini değerlendiren güvenlik birimleri, yakalanması için çaba gösteriyor.



Patlamada yaralanan genç kızla ilgili bomba iddia!

Patlamada yaralanan genç kızla ilgili bomba iddia!


Önceki günden bu yana sürdürülen yoğun çalışmalar sonucu canlı bombanın bir kişi mi ya da yanında beraber hareket ettiği teröristler bulunup bulunmadığı araştırıldı. Uzmanların değerlendirmeleri sonucu canlı bombanın Adıyaman'dan örgüte katıldığı saptanan 20 yaşında bir kişi olduğu anlaşıldı. Eylem öncesi elde edilen görüntülerde aynı erkeğin sarışın bir kadınla eylem alanına geldiği de belirlendi.



Suruç'taki patlama anı böyle görüntülendi

Suruç'taki patlama anı böyle görüntülendi


İKİNCİ CANLI BOMBA MI?

Sarışın kadının canlı bomba ile birlikte olay yerine gelmesini uzmanlar şöyle değerlendirdi:

"Birinci canlı bombanın son anda eylemden vazgeçmesi ya da bomba düzeneğinde meydana gelebilecek aksaklığa karşı, eylemden sonuç alabilmek için ikinci canlı bombayı da olaya yakın yerde bulundurdu. Canlı bombanın grubun arasına tam anlamıyla girmesi ve kendini patlatmaya hazır hale gelmesinden sonra birlikte geldiği sarışın kadın yavaş yavaş bomba patlama alanının dışına doğru hareket etti. Patlamadan sonra da panik anından yararlanıp olay yerinden hızla uzaklaştı. Bu kadının da üzerinde patlayıcılar bulunduğunu değerlendiriyoruz. Kadının elde edilen görüntüleri çevre emniyet ve jandarma birimlerine hemen gönderildi. Kadının sınırdışına geçmemesi durumunda yakalanacağını umuyoruz"