Deniz AYHAN/ANKARA

Okullarda Andımızın okunması uygulaması ile, Türk bayraklı Atatürk köşelerini kaldıran, ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' yazıları ve T.C ibarelerinin silinmesine ses çıkarmayan, kamu kurumları ve caddelerdeki Atatürk isminin değiştirilmesine de göz yuman iktidar, seçim öncesi Türk bayrağını hatırladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 23 Nisan günü Eskişehir'de, Türk bayrağını defalarca öpen ve görüntüleri sosyal medyayı sallayan 8 yaşındaki Beren ile ikiz kardeşi Ceren'e bilgisayar hediye etti. İlkokul öğrencisi Beren Alsan, Mahmudiye Cumhuriyet Caddesi’nde ikiz kız kardeşi ile birlikte yürürken rüzgardan yüzüne değen Türk bayrağını tutup defalarca öpmüştü.

Bayrağı öpen çocuk sosyal medyayı salladı

Bayrağı öpen çocuk sosyal medyayı salladı

HEDİYEYİ VALİ VERDİ

Beren’in bayrağı öpme anı, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Sosyal medyada yoğun ilgi gören ve herkesi duygulandıran bu görüntülerin ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Beren ile ikizi Ceren’e dizüstü bilgisayar hediye etti. Yılmaz’ın gönderdiği bilgisayarlar, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna tarafından ikizlere teslim edildi.

Kardeşleri makamında kabul eden Vali Tuna, Beren Alsan'ın davranışıyla, Türk bayrağına sevgisini gösterdiğini söyledi. Beren'in bayrağı defalarca öpmesinin takdirle karşılandığını belirten Tuna, "Beren ve Ceren kardeşler gurur kaynağımız. Bayrağımıza gösterdikleri saygı ve sevgiden, davranıştan ötürü milletçe gururlanmamıza vesile oldular" dedi.