Yüksek Seçim Kurulu’nun kamuda görev yapan isimlere tanıdığı ‘seçim mühleti’ bugün saat 17:00′da sona eriyor. İstifa süresine saatler kala Ankara kulisleri de hareketlendi. Dün yaşanan istifalara bugün yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

HAKAN FİDAN İLE BAŞLADI

Kamudan üst düzeyde istifa haberi geçtiğimiz hafta sonu MİT’ten gelmişti. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğü görevinden AKP’den milletvekili adayı olabilmek için “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rağmen” istifa etmişti.

AKP'LİLER ÇOĞUNLUKTA

Fidan’ın istifası sonrası Türkiye yeni haftaya da flaş istifalarla başladı. Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal,Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanlığındaki müşaviri Selçuk Çebi,Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli görevlerinden istifa ederek AKP'den milletvekili aday adayı oldular.

VALİLER 'MHP' DEDİ

Elazığ’da ‘Elazığ okuyor’ kampanyasını başlatan Muammer Muşmal, Konya’da MHP’den aday olmak için istifa ederken, Merkez valilerinden Kadir Koçdemir ise Bursa’da MHP’den milletvekilliği adaylığı için istifa etti.

Yine merkez valilerinden Mustafa Erkal Kırşehir’den MHP’den milletvekilliği adayı olmak için istifa ettiğini bildirdi.

BİR İSTİFA DA SGK’DAN!

Sosyal Sigortalar Kurumu teftiş kurulu başkanlığını yapan Fahrettin Oğuz Tor, Kahramanmaraş’ta MHP’den aday olmak için görevinden ayrıldı. Tor, AKP’nin karıştığı bir çok yolsuzlukları ortaya çıkardığı için başkanlık görevinden alınmış, başmüfettişlik görevine getirilmişti.

SON SAATLER!

Haziran’da yapılacak seçimlerde kamudan milletvekili adayı olmak isteyenler, bugün saat 17.00′ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararına göre, milletvekili adayı olmak için kanun gereği saat 17.00′ye kadar görevlerinden istifa etmesi gerekenler şunlar:

“Hakim ve savcılar, yüksek yargı organlarının mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar.”

Karara göre ayrıca, kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların da en geç yarından geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten belgeyi, yarın saat 17.00′ye kadar vermeleri gerekiyor.