Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı anmaları kapsamında AKP'li Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün de aralarında bulunduğu bir grup Ankara Şehitliği'ni ziyaret etti. Bu esnada bir protokol üyesinin söylediği iddia edilen “Allah verdi, Allah aldı” şeklindeki sözleri şehit ailelerinin tepkilerine neden oldu.

Vali şehit babası ile tartıştı

Vali şehit babası ile tartıştı


Şehit kardeşinin mezarı başında bu sözleri eleştiren şehit ablası, “Defolun gidin buradan. Şimdi mi aklınıza geldi buraya gelmek. 30 yaşında gencecik kardeşim gitti benim.  Bunun hesabını soruyorum. Nerede bu PKK’lılar? Hepsi şehrin içinde geziyor. Her taraf terörist kaynıyor. Tayyip k..ını kurtarmanın peşinde.“ dedi.

'Diyanet Atatürk'ü yasakladı'

'Diyanet Atatürk'ü yasakladı'


Şehit ablasının tepkisine etraftaki şehit yakınlarından da destek geldi. Odatv'nin haberine göre, şehit ablası tepkisinin devamında şöyle dedi: “Biz hiç eğilmedik eğilmeyiz. Bizim omurgamız sağlam.

Vali'ye 'Atatürk' tepkisi

Vali'ye 'Atatürk' tepkisi


Biz sosyal demokrat insanlarız bunlar gibi değiliz. ‘Allah vermiş Allah almış’ diyor benim kardeşimi teröristler öldürdü. Katilleri ortalıkta geziyor. Bunlar Güneş Operasyonu şehididir. Operasyona bakın niye çıkmış."

MAMAK BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Mamak Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise söz konusu tepkinin muhatabının Mesut Akgül olmadığı, başka bir protokol üyesi ile bu diyalogun yaşandığı ifade edildi.