Yavuz ALATAN / ANKARA

Bitlis’te şehit düşen Uzman Çavuş Eren Kılıç’ın cenazesi ailesi tarafından gözyaşları ve asker selamı ile uğurladı. Şehidin kardeşi zor teskin edildi. Şehidin babası Satılmış Kılıç "En büyük askerin askerleriyiz. Yazın bunu" diye haykırdı.

[caption id="attachment_1016341" align="alignleft" width="670"] Foto: Yavuz ALATAN -Şehit cenazesinde büyük acı yaşandı[/caption]

Bitlis -Hizan karayolu üzerinde teröristlerin araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcı ile şehit olan Uzman Çavuş Eren Kılıç’ın cenazesi Kocatepe Camisinde düzenlenen törenin ardından Ankara’da toprağa verildi. Cenaze töreninde zorlukla teskin edilen aile çocuklarını gözyaşları ile son yolculuğuna uğurladı. Törene Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Kuvvet komutanları da katıldı.

KARDEŞİ DE ASKER


Şehit Eren Kılıç'ın bir başka kardeşinin de 5 aylık asker olduğu ve halen Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde vatani görevini yaptığı öğrenildi.

Şehit Kılıç'ın top arabasına konulan naaşı önlerinden geçerken baba Satılmış Kılıç, "En büyük askerin askerleriyiz. Yazın bunu" diye haykırdı. Şehit Kılıç'ın 4 ay önce evlendiği eşi 2 aylık hamile Yaren'de ayakta durmakta bir ara güçlük çekince sedye üzerinde oturarak eşini uğurladı. Şehit Eren Kılıç, Cebeci Askeri Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.