Ahmet Çiftaslan Foto: DHA


Diyarbakır'da, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü çatışmada şehit olan polis memuru 41 yaşındaki Ahmet Çiftaslan'ın acı haberi Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesini hüzne boğdu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ahmet Çiftaslan, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralandı ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın acı haberi, Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesini yasa boğdu. Babası Ejder Çiftaslan'ın yaklaşık 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenilen polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın acı haberi, yetkililer tarafından Gümüşhane'de, Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Fatih Damlıbağ ile evli olan kızı Melike'nin yanında bulunan annesi Süheyla ve kardeşi Mehmet Ali Çiftaslan'a bildirildi. Acı haber üzerine ailenin Diyarbakır'a hareket ederken, yakınları Turanlı Mahallesi'ndeki eve akın etti. Ailenin en büyük çocuğu olan ve 2 çocuk babası olan Ahmet Çiftaslan'ın cenazesinin yarın Kahramanmaraş Ulu Cami'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.