Dün, Sözcü muhabiri Kamil Elibol'un haberi gündeme bomba gibi düştü. Diyarbakır'da narkotik timleri aradıkları uyuşturucu kaçakçısının adresini karıştırıp HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın evine baskın yaptı. Yanlışlık anlaşılınca ekipler kapıdan geri döndü. Olayla ilgili soruşturma açıldı ve 155 Haber Merkezinde görevli bir polis memuru açığa alındı.

Selahattin Demirtaş canlı yayında o baskını anlattı.

İMC televizyonunda konuşan Selahattin Demirtaş, “Öncelikle eşim muhattap oldu. Kendilerini polis olarak tanıtıyorlar ancak kimlik göstermiyorlar. Daha sonra ben müdahil oldum. Kapı kapalıyken konuştum. Benim kim olduğumu biliyor musunuz diye sordum. ‘Bir açarsanız kim olduğunuzu öğrenmiş oluruz önce kapıyı bir açın da yüzünüzü bir görelim’ diyorlar. Ben de diyorum ki ‘eğer gerçekten polisseniz bu kapının arkasında kim olduğunu bilmeniz lazım, rastgele gelmemiş olmanız lazım. Onlar da ısrarla ‘siz kapıyı bir açın tanışırız’ şeklinde bir kaç dakikalık bir diyalog geçti aramızda” dedi.

“Korumalarla polisler arasında arbede”

Demirtaş, olay üzerine korumalarının birkaç dakikada gelerek olaya müdahale ettiğini, polislerin kimliklerini üstünkörü göstermesi üzerine korumalarıyla polisler arasında arbede yaşandığını söyledi.

“Vali  geçiştirmedi”

Bu sırada Diyarbakır Valisiyle görüştüğünü söyleyen Demirtaş, “Diyarbakır Valisi bu konuyu geçiştirmedi. Hemen o akşam 155 istihbarat görevlisini açığa alarak soruşturma başlattılar. Vali Bey şunu aktardı bana: ‘Ben o ses kaydını kendim dinledim. İhbar ses kaydında diyor ki; akaryakıt kaçakçılığında aranan firari şahıs şu adreste. Adresi tarif ederken de ‘Selahattin Demirtaş’ın evinin yanındaki binada’ diyor. Ve bu kritik bilgiyi 155 görevlisi sahada çalışan ekibe vermiyor” dedi.

Polislerin elinde bulunan tutanakta kendi isminin geçmediğini belirten Demirtaş, ancak verilen adresin kendi adresi olduğunu söyledi.

Selahattin Demirtaş'ın evine polis baskını!

Selahattin Demirtaş'ın evine polis baskını!