Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev; sanatçı Beren Saat'in, Özgecan Aslan için yayınladığı mesajla başlayan #sendeanlat kampanyasına çok konuşulacak bir yorumda bulundu. Sevda Türküsev; kampanyaya katılan kadınları 'popülist davranmak' ve 'kahramanlık yapmakla' suçladı.

Türkiye'nin gündemine oturan Özgecan Aslan cinayetinin ardından 7'den 70'e herkes bu vahşi olaya tepkisini göstermeye başladı. Ancak bazı isimler hariç. Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar, Özgecan Aslan'ın hunharca katledilmesine tepki gösterenlere önceki gün şok bir yorumda bulunmuş ve “Müslüman ülke,tecavüz… fırsatçılığına soyunmayın, Amerika’da her iki dakikada bir kadın tecavüze uğruyor. Şimdi çenenizi kapatın” demişti.

Cemile Bayraktar'ın ardından yine bir Yeni Şafak yazarı toplumu 'gerecek' bir açıklamada bulundu.

Katıldığı canlı yayınlarda konu dışı verdiği örnekler ve AKP yanlısı sözleriyle bilinen Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev, sosyal medyadan uğradığı taciz ile ilgili yaşadıklarını anlatan kadınlara tepki gösterdi. Türküsev, hemcinslerine "dizilerdeki gibi kahraman mı olacaksınız" diye seslendi.

 

Taciz'in doktora anlatılması gerektiğini belirten Türküsev "Uğradığı tacizi doktora değilde sosyal medyada yazan kadınlara: Bi kendinize gelin, dizlerdeki gibi kahraman mı olacaksınız sanıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.