İzzettin Çevik'in Şanlıurfa Suruç'ta yaşayan yakınları, kendilerine ulaşan ilk bilgiyle İzzettin Çevik'in hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu haber bir anda yayıldı ve sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. Ancak bu bilginin yanlış olduğu anlaşıldı ve İzzettin Çevik'in halen tedavi altında olduğu belirtildi.

Öğretmen İzzettin Çevik'in eşi Hatice Çevik, Ankara 2. Bölge'den HDP'nin milletvekili olmak için adaylığını koymuştu. Çift saldırıdan kıl payı kurtuldu. İzzettin Çevik'in eşine sarılmış halde çekilen fotoğrafı hemen hemen tüm gazetelerin birinci sayfasında yer aldı. İzzettin Çevik ve eşi Hatice Çevik, vahşi saldırının simgelerinden biri oldu. Çiftin, patlamada inşaat mühendisliği öğrencisi 20 yaşındaki kızları Başak Sidar Çevik'i kaybettiği ortaya çıktı.

ÇEVİK, KIZIYLA BİRLİKTE KIZ KADEŞİNİ DE KAYBETTİ

Saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de İzzetin Çevik’in kız kardeşi Nilgün Çevik olduğu belirlendi.  Meme kanseri olan Nilgün Çevik, tedavi için Ankara'ya ağabeyinin yanına gelmişti. Saldırıda yaşamını yitirmemiş olsaydı, Pazartesi günü önceden randevusunu aldığı doktora gidecekti.

HATİCE ÇEVİK'İN HABERİ YOK

Hatice Çevik'in tedavisinin sürdüğünü belirten yakınları ise, Kızı Başak Sidar ve görümcesi Nilgün Çevik'in öldüğünden kendisinin haberi olmadığını  ve bu acı haberleri vermenin çok güç bir görev olduğunu söylediler. Bu arada HDP tarafından yayınlanan ve patlamada 128 kişinin öldüğü iddia edilen listede İzzettin Çevik'in de isminin yer alması kafaları karıştırdı. Başbakanlık yetkililerinin açıkladığı resmi rakamlara göre patlamada ölü sayısı 95... Hastanede hayatını kaybedenlerle birlikte bu rakamın pazartesi günü güncellenmesi bekleniyor.