Önceki gün ölen 7 Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenazesine siyasi partiler oldukça mesafeli yaklaşıyor. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgileye göre yarın yapılacak cenaze törenine hükümetten herhangi bir katılım olmayacak. Ayrıca Meclis'te grubu bulunan diğer partiler de Evren'in cenazesine katılmayacak.
12 Eylül askeri darbesinin mimarı eski Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren yarın toprağa verilecek. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken siyasi partilerden de açıklamalar gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar cenazeye katılmayacağını açıklayan partiler CHP, MHP, HDP ve AKP oldu. AKP'nin Grup Başkanvekili Mahir Ünal, katıldığı canlı yayında "Yarın gerçekleşecek cenazeye partimizden kimse katılmayacak" dedi.

Kenan Evren'in evine saldırı

Kenan Evren'in evine saldırı


 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de Kenan Evren'in cenaze törenine ilişkin "Sayın Genel Başkanı'mızın da belirttiği gibi Kenan Evren’in cenaze törenine katılmayacağız." dedi.

HDP adına açıklamayı Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş yaptı ve "Bizden tek bir kişi cenazeye gitmeyecek, kusura bakmasın" sözlerini kullandı.