Geçtiğimiz hafta hükümete yakın gazeteler tarafından gündeme getirilen "Sümeyye Erdoğan'a suikast planı" haberlerinin ardından Sümeyye Erdoğan'ın korumaları tamamen değişti. Ekibe özel harekâtçı polisler eklendi. Benzer önlemlerin Bilal Erdoğan dahil ailenin diğer üyeleri için de uygulandığı açıklandı.

AKP'li Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star ve Akşam gazeteleri geçtiğimiz hafta manşetlerinden verdikleri haberde; "Fuat Avni adlı hesapla CHP'li Umut Oran arasında twitter'dan bir görüşme gerçekleştirildiğine" yer vermiş ve söz konusu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küçük kızı Sümeyye Erdoğan için suikast planı yapıldığı öne sürülmüştü.

BİLAL İÇİN DE ÖNLEMLER ARTIRILDI

Sabah gazetesinin haberine göre bu haberler sonrası Sümeyye Erdoğan'ın çevresinde bir dizi güvenlik önlemi alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tedbirlerimizi aldık" diyerek de gönderme yaptığı o önlemlere göre Sümeyye Erdoğan'ın etrafındaki korumaların tamamı değişti. Ekibe özel harekâtçı polisler eklendi. Benzer önlemler Bilal Erdoğan gibi ailenin diğer üyeleri için de uygulandı.
"KORUMALARDAN BİR TANE ADAMIMIZ VAR"

Söz konusu emniyet alarmına; suikast haberinde Fuat Avni'ye atfedilen "Korumalardan bir tane adamımız var" sözlerinin yol açtığı bildirildi.