Suriye'nin IŞİD kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. İlk belirlemelere göre 1 astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş  yaralandı. Bölgeden gelen bilgilere göre;  IŞİD, Oğuzeli Dağ Hudut Karakolu'na ateş açtı. Açılan ilk ateşte astsubayımız şehit oldu. Askerin ateşe tanklarla karşılık vermesiyle başlanan çatışmanın sürdüğü gelen bilgiler arasında. İddiaya göre Türk askeri, Suriye'nin Ayaşe köyündeki IŞİD mevzilerini bombalıyor. Bölgeden gelen iddiaların aksine sıcak takip yapılmıyor.

İddiaya göre, IŞİD üyesi teröristler sınırdan Türkiye'ye geçmek isterken askerler tarafından durumun fark edilmesi üzerine çatışma çıktı.

ÇATIŞMA SONA ERDİ

IŞİD ile devam eden çatışma saat 19.40 sularında sona erdi. Sınırdaki birlikler güvenli bölgeye çekildi.

Kilis'in Suriye sınırında öğle saatlerinde başladığı ve 3 saati aşkın süre devam ettiği bildirilen, 1 jandarma astsubayın şehit olduğu Dağ Hudut Karakolu'ndaki güvenlik güçleri ile IŞİD arasındaki çatışma durdu. Çatışmanın yaşandığı Dağ Hudut Karakolu'nda ambulans ve zırhlı araçların hazır bekletildiği görülürken, sınır hattında bulunan askerlere takviye olarak bölgeye özel hareket polisleri de sevk edildi. Bu arada Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi ile Kilis'in Elbeyli İlçesi arasındaki Suriye sınır hattında sivillerin geçişine izin verilmiyor.

ŞEHİT ASTSUBAYIN İSMİ BELLİ OLDU

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

ŞEHİT EVİNE YAS DÜŞTÜ

Kilis'te jandarma Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit olduğu haberi, Gaziantep'te yaşayan ailesini yasa boğdu. Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu'na geçici görevle gittiği öğrenilen şehit Astsubay Nane'nin ölüm haberini 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan gelen görevlilerden alan Gazikent Mahallesi'nde yaşayan ailesi, büyük üzüntü yaşadı. 2 aylık evli olduğu öğrenilen şehit Astsubay Nane'nin hamile olan eşi Seher Nane gözyaşı dökerek fenalık geçirdi. Seher Nane'yi, evde hazır bekletilen sağlık görevlileri sakinleştirdi.

 

IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi.

Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti.



KİLİS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valisi Süleyman Tapsız saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Tapsız açıklamasında, "Suriye tarafından ateş açıldı. 1 şehit 2 uzman çavuş yaralı, yaralıların durumu iyi bölgede çatışma devam ediyor" dedi.

Alınan bilgilere göre yaralı sayısının 4 olduğu bildirildi. Yaralıların durumun iyi olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.

ÇOK SAYIDA TANK VE ZIRHLI ARAÇ SEVK EDİLDİ!

Kilis'in Elbeyli İlçesi Suriye sınırında bir askerin şehit olmasının ardından bölgeye çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk ettiği öğrenildi. Bölgede çatışmanın devam ettiği bildiriliyor...

 

 

AA / DHA