Suruç'ta 32 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin yeni iddialar ortaya çıktı. Olay yerinde yarısı yanmış şekilde bulunan ve saldırgana ait olduğu iddia edilen kimliğin sahibinin Diyarbakır'da HDP mitingindeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren şahısla arkadaş olduğu öne sürüldü.



YANMIŞ KİMLİK DELİLİ!

Suruç'taki saldırının ardından olay yerinde bulunan Adıyaman nüfusuna kayıtlı Şeyh Abdurrahman Alagöz'e ait kimlik emniyet birimlerini harekete geçirdi. Kimliğin saldırgana ait olduğu iddia edildi.

ANNE ALAGÖZ: 6 AY ÖNCE YURT DIŞINA ÇIKTILAR

Anne Alagöz, 25 yaşındaki büyük oğlu Yunus Emre ile 20 yaşındaki küçük oğlu Abdurrahman’ın, bundan yaklaşık 6 ay önce “yurt dışına” gittiklerini ve her ikisinin de yurt dışında ne iş yaptıklarını söylemediklerini anlattı. Ramazan ayından önce telefonla konuştuğu Abdurrahman’ın “10 gün önce buralarda” olduğunu söyleyen anne Alagöz, polislerin de iki kardeşi sorduğunu, onlara da aynı bilgileri verdiğini söyledi.

AİLESİNDEN DNA İÇİN DOKU ALINDI

Olay yerinde toplanan ve Alagöz'e ait olduğu düşünülen cesede ait dokular incelenmesi için Ankara’ya gönderildi. DNA karşılaştırması için Alagöz'ün Adıyaman’da oturan ailesinden de doku örneklerinin  alındığı öğrenildi.

KADIN KILIĞINA GİRMİŞ YA DA BİR BAŞKA BOMBACI VAR!

Saldırı sonrası ortaya atılan iddialara göre saldırganın kadın kılığına girmiş bir erkek de olabileceği iddia edilmişti. Olaya ilişkin bir diğer iddia ise erkek saldırganın yanı sıra olay yerinde bir de kadın saldırganın olduğu yönünde.



IŞİD üyesi olduğu öne sürülen Orhan Gönder’in Kürt ve Alevi bir aileye mensup olduğu ortaya çıkmıştı.

DİYARBAKIR BOMBACISI İLE ARKADAŞ!

Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün 7 Haziran seçimleri öncesinde. HDP'nin Diyarbakır mitinginde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının faili Orhan Gönder ile aynı dönemde IŞİD’e katıldığı ve birbirlerini tanıdıkları da ortaya çıktı. Her iki saldırıdaki bomba düzeneğinin de 'benzer' olması polisin bu iddiasını güçlendirmiş durumda.



Canlı bombanın gizli içyüzü!

Canlı bombanın gizli içyüzü!





Suruç soruları

Suruç soruları





Kim bunun  sorumlusu?

Kim bunun sorumlusu?