Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 11 Nisan Caddesi'ndeki Suruç Belediyesi'ne ait Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde saat 12:00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Olayın gerçekleştiği andan itibaren bölgeye çok sayıda sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 31 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda da yaralı olduğu bildirildi.

KOBANİ'YLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILIRKEN!

Saldırının, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Kobani ile ilgili düzenlenen bir eylemde yaptığı basın açıklaması yaptığı sırada gerçekleştiği öğrenildi.



Suruç saldırısı Fuat Avni'nin iddiasını gündeme getirdi

Suruç saldırısı Fuat Avni'nin iddiasını gündeme getirdi


Kobani'nin yeniden inşası için Suruç'ta toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin basın açıklaması sırasında meydana gelen patlamada aralarında canlı bombanın da olduğu sanılan 10'u kadın 20'si erkek 30 kişi yaşamını yitirirken, 76 kişinin yaralandığı açıklandı. Katliamda 23 kişinin olay yerinde, 6 kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde, 1 kişinin de Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi.

Patlamada yaralananların sayısının da 76 olduğu açıklandı. Bunlardan 34'ü ayakta tedavi görüp taburcu edilirken, 22 yaralı Suruç Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor. Hayati tehlikesi bulunan 20 yaralının da Şanlıurfa ve çevre illerdeki hastanelerde tedavisi devam ediyor. Bu arada olay yeri güvenlik kordonuna alınırken, patlamayla ilgili soruşturmayı 4 savcı birden yürütüyor.





"KOBANİ'YE NASIL GEÇEBİLİRİZİ TARTIŞIYORDUK"

Cnn Türk canlı yayınına katılan görgü tanıklarından Garip Çelik "Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarla Kobani'ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam fotoğraf çekmeye çalışıyordumki çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi. Tam basın açıklaması yapılırken oldu. Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba da olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik." dedi.

CANLI BOMBA İDDİASI!

Saldırıyı gerçekleştiren şahsın kimliğine ilişkin ise çelişkili iddialar geliyor. En çok konuşulan iddia ise saldırganın 18 yaşında IŞİD sempatizanı bir genç kız olduğu yönünde.



Suruç'taki patlamadan önce son kare!

Suruç'taki patlamadan önce son kare!


 



Bomba yüklü araç alarmı! Bu plakaya dikkat: 310712

Bomba yüklü araç alarmı! Bu plakaya dikkat: 310712