Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde Amara Kültür Merkezi'ndeki patlamanın nedeni konusunda bölgeden gelen son iddia, patlamaya bir canlı bombanın neden olduğu yolunda. Bölgeden alınan bilgilere göre canlı bomba 18 yaşında IŞİD sempatizanı bir genç kız...

Suruç'ta Patlama: Canlı bomba ihtimali var!

Suruç'ta Patlama: Canlı bomba ihtimali var!


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi'nde bulunan Amara Kültür Merkezi'deki canlı bomba saldırısı ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Hürriyet'in iddiasına göre bölgedeki resmi kaynaklar, saldırının bahçede gençlerin arasına giren IŞİD sempatizanı 18 yaşında bir kadın tarafından gerçekleştiği yolunda bilgiler olduğunu öne sürüyor.

'IŞİD'İN İNTİHAR SALDIRISI OLDUĞUNA DAİR KANITLAR VAR'

Saldırıyla ilgili birçok iddia ortaya atılmış olsa da, patlamanın bir canlı bombanın işi mi olduğu yoksa intihar saldırısı mı olduğu henüz netlik kazanmış değil.

Reuters'ın kaynak gösterdiği iki Türk yetkilisinin ifadelerine göre, şimdiye kadar toplanan kanıtlar saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğine işaret ediyor. Reuters'a konuşan iki Türk yetkilisi, "Suruç'taki patlamanın bir intihar saldırısı olduğuna dair kanıtlar var" ifadelerini kullandı.

Kobani'ye oyuncak götürüyorlardı

Kobani'ye oyuncak götürüyorlardı