Ajanslar- sozcu.com.tr
Taksim Meydanı'ndaki sular idaresinin önünde bekleyen Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne ait SES aracına bir kadın Kalaşnikof (AK47) ile ateş etti. Silahı olay yerinde bırakan saldırgan Tarlabaşı yönüne doğru kaçtı ve ara sokaklarda izini kaybettirdi. Araçta kurşun delikleri görüldü. Saldırısı sırasında ölen ya da yaralanan olmazken çevrede güvenlik önlemi alan polis, silahın üzerini naylon poşet ile kapattı. Görgü tanıklarının verdiği ilk bilgilere göre 1,60 boylarındaki kadının sarı saçlı olduğu öğrenildi. Polisin, kaçan kadını arama çalışmaları sürüyor.

SALDIRGAN 25-30 YAŞLARINDA BİR KADIN

sozcu.com.tr'ye konuşan görgü tanığına göre söz konusu kadının polis aracının bulunduğu noktaya geldiği ve beraberinde getirdiği uzun namlulu silahı çıkararak en az 10 el ateş ettiği öğrenildi.

EMNİYET : KADIN SALDIRGAN KAÇTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Taksim'de polise yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi,

"30.01.2015 Cuma günü saat:14.30 sıralarında Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı'nda bulunan sivil polis otosuna yönelik bir bayan şahıs tarafından otomatik tabanca ile silahlı saldırı olayı gerçekleştirilmiştir.
Saldırganın olayı gerçekleştirmesi üzerine emniyet görevlilerince silahla karşılık verilmiş, daha sonra saldırgan silahını olay yerine atıp kalabalıktan yararlanarak kaçmıştır."

 


Saldırgan silahını bırakarak hızlı olay yerinden uzaklaştı.




Fotoğraflar: sozcu.com.tr

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un, bazı yardımcıları da olayı yerinde değerlendirmek için Taksim Meydanı’na geldi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, detaylı bir inceleme başlattı. Saldırgan’ın bırakıp kaçtığı silahın, Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderileceği öğrenildi. Çevredeki güvenlik kamera görüntülerinin inceleneceği belirtildi.



Kaçan saldırganın, olay yerinde bu şalı düşürdüğü iddia ediliyor.

ŞÜPHELİ PAKET ALARMI

Saldırının ardından bir de şüpheli paket alarmı verildi. Olay yerine bomba imha uzmanları sevk edildi.



Polise silah açan saldırganın ardından, etrafa boş mermi kovanları saçıldı.



Bölgede çok yoğun güvenlik önlemi alındı. Polis çevreye toplanan kalabalığı dağıtmaya çalışıyor.