KAMİL ELİBOL/ANKARA

TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin mi yoksa kavasların mı daha çok yürüdüğünü tespit etmek isteyen MHP Ankara milletvekili Erkan Haberal kavaslara adımsayar dağıttı.
Haberal SÖZCÜ’ye, ''Yıllardır kullandığım bileklik şeklindeki adımsayarları günlük iş yoğunluklarını ölçmek için kavaslara hediye ettim'' dedi.

Foto: DHA - Erkan Haberal kavaslara 'adımsayar' hediye etti


Adımsayarları Genel Kurul’un çalıştığı dönemde taşıyacak olan kavaslar günlük ve haftalık adım sayılarını MHP’li Haberal’a bildirecek. Yapılacak değerlendirme ile kavasların mı? yoksa milletvekillerinin mi? Meclis içinde daha çok yürüdüğü ortaya çıkacak.

İKİ KAVAS’A VERDİM


Meclis’teki kavasların iş yüklerinin çok olduğunu kaydeden Haberal şöyle konuştu:

“Genel Kurul salonunda muhalefete bakan iki kavasa yıllardır kullandığım adımsayar cihazı hediye ettim. Günde 10 kilometreden fazla mı? az mı? yürüyorlar diye merak ettim ölçmek amacıyla verdim. Kim çok yürüyor vekil mi kavas mı diye ölçüm yapalım dedik. Cihaz sadece atılan adımları saymıyor, vücut eforlarını da belirliyor. Ölçüm sonunda elde edeceğimiz veriler doğrultusunda bir muhalefet milletvekili olarak kavasların da haklarını savunmamız gerekebilir''