Başak KAYA/ANKARA

CHP Ge­nel Sek­re­te­ri Gür­sel Te­kin, An­ka­ra­’da­ki trans­fer ku­li­si­ni şöy­le an­lat­tı: “AK­P’­nin 258 milletve­ki­li var. İk­ti­da­rı­nı ko­ru­yabilmek için mu­ha­la­fet­ten 18 ve­ki­lin des­te­ği ge­re­ki­yor. Trans­fer pe­şin­de­ler.”

KAY­NAK SI­KIN­TI­SI YOK!

Seçim sonuçlarının tek başına iktidar getirmemesi, milletin iradesi üzerinden pazarlıkları da gündeme getiriyor. Hangi koalisyon şeklinin yapılacağı henüz netleşmedi ama en çok korkutan senaryolardan biri 18 milletvekilinin AKP tarafından transfer edilmesi.

Konuyla ilgili SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AKP’nin tek başına iktidar olmak için her şeyi yapabileceğine işaret etti ve “Paralar Katar’da Azerbaycan’da hazır. Haram işadamları bu işe hazır” dedi. Tekin iddialarını şöyle sürdürdü:

KİMSE HAYSİYETİNİ PAZARA ÇIKARMAZ...

“Bizim için namus kavramı çok değerlidir. Hiç kimsenin millet iradesiyle almış olduğu yetkiyi, milletin iradesini, kendi namusunu pazara çıkarabilecek aşağılık bir düşünce içinde olmasını düşünemiyorum. CHP’de asla olmaz ama MHP ve HDP’nin içinde de olacağına milyonda bir ihtimal vermek istemiyorum. Hiç kimse namusunu, şerefini, haysiyetini pazara çıkaracak durumda değildir. AKP iktidarda kalmak için sadece para ile değil başka şeylerle de insanları kıskaca alabilirler. AKP için ya iktidar ya iktidar. Ortası yok. Muhalefetin bedelinin ağır olduğunu biliyor. Her türlü kirli şeylere başvurabilir. Ama AKP için 30-40 milyon dolar hiçbir şey değil. Haram işadamlarının gelecekleri söz konusu. Haram işadamları bu işe hazır. Parada sıkıntı yok. Paralar Katar’da, Azerbaycan’da hazır.”