TSK'nın internet sitesinden saat 21.24'te yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bakan Yılmaz: Suriye helikopteri düşürüldü!

Bakan Yılmaz: Suriye helikopteri düşürüldü!


 

"16 Mayıs 2015 tarihinde saat 14.04’te, Suriye’ye ait bir hava aracının, (Hatay Altınözü güneyinde) Kuyubaşı istikametinde Türk hava sahasını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Olay üzerine Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan iki adet F-16 uçağımız bölgeye yönlendirilmiş ve söz konusu hava aracına müdahale edilerek hava aracı etkisiz hale getirilmiştir. Araç Suriye topraklarına düşmüştür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

Türk F-16'ları Suriye Helikopterini vurdu!

Türk F-16'ları Suriye Helikopterini vurdu!


Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye tarafından İHA olduğu iddia edilen hava aracının, bir Suriye helikopteri olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Star televizyonundaki "Liderler Star'da" programında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, Türk jetlerinin sınırda Suriye'ye ait helikopteri vurmasına ilişkin soru üzerine Başbakan Davutoğlu, angajman kuralları kapsamında Türk jetlerinin sınır ihlali yapan Suriye helikopterini düşürmesini, Türkiye'nin kararlılığını göstermesi bakımından önemli bir husus olarak değerlendirerek, "Türk Silahlı Kuvvetlerine verdiğimiz yetki son derece açıktır. Hangi gerekçeyle kim, ister karadan ister havadan Türk sınırlarını ihlal ederse mukabelede bulunulur ve ihlal eden kim olursa olsun mutlaka cezalandırılır. Bu da ümit ederim bu mesaj alınmıştır ve bir daha sınırlarımızı ihlal etme gibi bir cürete kimse kalkışmaz" dedi.

'SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM'
Sivas'ta açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, Suriye sınırında devriye görevini yapan Türk savaş uçaklarının angajman kurallarını ihlal eden ve Türkiye sınırına yaklaşan bir Suriye helikopterini düşürdüğünü söyledi. Düşürülen hava aracının İHA olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise, 'İHA diyen de var, uçak diyen de oldu ancak şu an da bizzat bana iletilen bilgi helikopter olduğu şeklindedir" dedi

Genelkurmay Kaynakları ise; "Hatay'ın Altınözü, Defne ve Yayladağı ilçelerinde Suriye'den bir hava aracının sınır ihlali yapması üzerine Adana' dan kalkan savaş jetlerimiz 2 kez ateş açarak bir hava cismini vurmuşlardır." denilmişti.

SURİYE: DÜŞÜRÜLEN İHA'YDI
Suriye devlet televizyonu ise Türk jetlerinin Suriye uçağını vurduğuna dair iddiaların doğru olmadığını savundu. Reuters'ın haberine göre, Suriye televizyonu düşürülen aracın, keşif amacıyla uçurulan insansız hava aracı olduğunu öne sürdü. Suriye devlet televizyonunun haberinde, vurulan araç "uzaktan kumandalı, küçük bir İHA" olarak tanımlandı.