MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, partisinden ve TBMM Grubu Üyeliği'nden istifa etti.

İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Tuğrul Türkeş, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığındaki seçim hükümetine, "partisinin kararını çiğneyerek" girip, Başbakan Yardımcısı olmasının ardından partisinden ihraç edilmişti.

AKP'DEN Mİ ADAY OLACAK?

Tuğrul Türkeş son olarak dün akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir saati aşkın bir görüşme gerçekleştirmişti. Ankara kulislerinde Türkeş'in AKP'den milletvekili adayı olacağı konuşuluyordu.

MHP'de Meral Akşener bombası

MHP'de Meral Akşener bombası


Türkeş partisinden resmen istifa edince, "bakanlığı da düşer mi" sorusu siyasi kulislere yansıdı. MHP, partiyle ilişkisi tamamen kesilen Tuğrul Türkeş'in, bakanlığının düşmesi gerektiğine inanıyor.

OKTAY VURAL: BAKANLIK GÖREVİ HEMEN SONA ERMELİ

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hürriyet'in Türkeş'in AKP'den milletvekili adayı olması durumunda seçim hükümetindeki durumunun ne olacağı, sorusuna "Anayasaya göre bu safhadan sonra onun yerine atama yapılması gerekiyor. Yani hemen bakanlığı, başbakan yardımcılığı sona ermelidir" yanıtını verdi.

"AKMOTEL SENARYOSU"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Tuğrul Türkeş'in partiden istife etmesini, "Sürpriz değil. Zaten bakanlık görevini kabul etmesinin amacı buydu. Partimize yönelik bir kumpastı bu. Güneş Motel'den sonra AKMotel senaryosuydu bu" sözleriyle değerlendirdi.

Hürriyet'e konuşan Vural, Türkeş'in parti kararı dışında bakanlık kabul etmesinin ve bugün de istifa ederek AKP'den aday olmasının Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik bir 'siyasi kumpas' olduğunu söyledi. "Bu önceden planlanmış programlanmış bir süreçti. Güneş Motelden sonra AkMotel senaryosuydu. Türkeş zaten partimizden ihraç edilmişti. Kimse atamaz, diyordu. Şimdi de istifa etti" dedi.

HİKMET SAMİ TÜRK: TÜRKEŞ'İN İSTİFASI HÜKÜMETİ ETKİLEMEZ

Hukukçular ise, Türkeş'in istifa etmesinin, hatta bir başka partiden 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday olmasının, hükümeti etkilemeyeceği görüşünde.

Anayasa Profesörü ve eski Bakanlardan Hikmet Sami Türk, Türkeş'in partisi MHP'den istifasının da, hatta 1 Kasım'da başka bir partiden yeniden aday olmasının da, "bakanlığını etkilemeyeceğini" söyledi. Türk, "seçim hükümetinde bakanlık teklifi, kişilere yapılan tekliftir. Anayasa uyarınca, TBMM'de temsil edilen partilerin güçlerine göre, milletvekillerine teklif edilmiştir. Milletvekilleri kabul etmeyince de, dışardan bağımsız isimlere teklif edilmiştir" dedi. Türk, hükümetin "atamasının yapıldığını" ve göreve başladığına da dikkat çekerek, bu süre içinde Türkeş'in partisinden istifasının, bakanlık görevini etkileyemeyeceğini söyledi.

"BAŞKA PARTİDEN ADAY OLMASI DA BAKANLIĞINI ETKİLEMEZ..."

Türk, Türkeş'in 1 Kasım seçimlerinde başka bir partiden aday olmasının da bakanlık görevini etkilemeyeceğini vurgulayarak, "ne partisinden istifası, ne de başka bir partiden adaylığı hükümeti etkilemez. Anayasa uyarınca, seçim hükümeti yeni hükümet kurulana kadar görevine devam eder" dedi.

MHP'de Meral Akşener bombası

MHP'de Meral Akşener bombası