Seçim hükümetinde yer alma kararı ile MHP'nin tepkisini çeken Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetini kabul ederek seçim hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan MHP'li Tuğrul Türkeş bir açıklama yaptı. Türkeş, teklifi kabul etmesi nedeniyle MHP'den gelen tepkilere üstü kapalı cevap verdi. Türkeş, "terör örgütünün ayaklanma provası yaptığı bu günlerde kritik bir dönemde görev üstlendim" dedi. Türkeş, Türkiye'de ilk defa uygulanmakta olan seçim hükümeti ile ilgili bazı ayrıntıları da paylaşmak istediğini sözlerine ekleyerek, "kurulmuş olan 63. hükümet bir seçim hükümetidir. Altını çizerek söylüyorum bu bir koalisyon değildir. Buradaki oluşum toplanma veya müşterek çalışma ortamı anayasal çerçevededir" dedi. Tuğrul Türkeş, şunları söyledi:

Şehitlerimizin kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimin yenilenmesinin kararının ardından Sayın Davutoğlu'na seçim hükümet kurma görevi vermiştir. Sayın Davutoğlu şahsıma bakanlık teklifinde bulunmuştur. Her fırsatta dile getirdiğim ve parti olarak getirdiğimiz önce ülkem, milletim sonra partim dedim. Anayasal bir yükümlülük gereği böyle bir görevi üstlendiğimi kendilerine ilettim. Devletin menfaatleri her şeyin üzerindedir. Bunun akabinde 29 Ağustos'ta başbakanlık görevini devir almış bulunmaktadır.

TÜRKİYE KRİTİK BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Ülkemiz terör örgütünün baş kaldırması nedeniyle kritik bir süreçten geçmektedir. Teröristlerin hak ettiği cezayı bulması ve güven ortamı sağlanması önceliğimizdir. Hükümetimizin öncelikli meselesi budur. Seçimin neticelerinin sağlıklı şekilde alınması için vazife başındayız. Yurtdışında oy kullanacak vatandaşlarımız için 2-10 Eylül arasında askıya çıkarılmıştır. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın demokrasiye katkı sağlamaları için seçmen listelerini kontrol etmeleri için çağrıda bulunuyorum.

Bölücü terörün azdığı bu dönemde ülkenin güvenliği en hayati önceliğimizdir. Böyle kritk bir dönemde görev üstlendiğimi için çok önemsediğimi vurgulamak istiyorum. Görevi üstlendikten sonra KKTC Cumhurbaşkanı Akın’yı arayarak ziyaret arzumu bildirdim. İlk yurtdışı ziyaretimi Lefkoşa’ya yapacağım. Kıbrıs kökenli bir aile mensubu olarak önemli sorumluluğun bir gereğidir...

PARTİMİ İKTİDAR YAPTIM

Herkes şunu bilsin ki benim başbakan yardımcısı olmam nedeniyle partim MHP  iktidar olmuştur. Ben partimi iktidar yaptım. Bunu kim istemez? Tabiyki iktidar olmak istemeyenler. Binlerce ülkücünün işsiz olduğu dönemde MHP'nin iktidardan uzak olması kabul edilemez. Ülke menfaatlerine bir tekme de ben mi atsaydım?

Her fırsatta soyadımdan dolayı bana mirasyedi diyorlar. Miras dinen de hukuken de haktır. Ben babamın mirasını yiyorum. Siz kimin mirasını yiyorsunuz?

BRE GAFİLLER!

Şahsımı yaylım ateşine tutuyorlar. Ülkücüler tehdit fermanları yayınlıyor
Bre ey gafiller!
Devlet ve millet düşmanları cirit atarken, namluları bana çevirmek hangi terbiyeye sığar
Bunu hangi ülkücülükle açıklayacaksınız
Devlet Bey'e sorun cevabını verecektir

DEVLET BEY'E SESLENİYORUM

Başbakan Yardımcısı Türkeş: "Ben MHP'liyim ve seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla ki de atılmam gerekiyorsa da buna ülkücü camia karar vermelidir. Buradan sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli Bey'e sesleniyorum: 4 Ekim'de olağanüstü kurultayı toplasınlar, o kurultayda benim üstlendiğim görev hakkında delegeler, partililerim ve ülküdaşlarım karar versinler. Yanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermemişler, sahibinin sesi sözde ocakçılar, benim verdiğim kararın ağırlığını anlayıp, algılayıp, beni yargılayamazlar"

BENİ KİMSE PARTİMDEN ATAMAZ

Sayın Bahçeli şimdiye kadar şahsımı hedef almadı, ancak yanındaki sarhoşlar ve çakallar bana saldırıyor. Devlet düşmanları bataklıkta gezerken namluları neden bana yöneltiyorsunuz?

Başarısızılık benim için seçenek değildir, aldığımız görevi başarıyla yerine getireceğiz. Ben MHP mensubuyum partimin içindeyim, Kimse beni partimden atamaz.  Kimin partisinden kimi atıyorsunuz. Sözde ocakçılar beni yargılayamazlar