Foto: DHA Özkan'ın konuşması salondaki tansiyonu yükseltti. Aziz Kocaoğlu taraftarları kürsüdeki Tuncay Özkan'ın üzerine yürüdü.


Gökmen ULU/ İZMİR-
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nde olay çıktı. Olay şöyle gelişti : İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu il başkan adaylarından Alaattin Yüksel’i, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan diğer aday Nevzat Kavalar’ı destekleyenler arasındaydı. Tartışma Kocaoğlu'nun kontenjandan seçilen milletvekillerini eleştirerek "Atama milletvekilleri CHP'yi dizayn etmesin" şeklindeki sözleri nedeniyle başladı.


Foto: DHA


Daha sonra kürsüye gelen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Kocaoğlu’na hitaben “Siz de atanmışsınız” diye konuştu. Özkan, “Başkanın kontenjandan gelenlere laf söylemesini yakıştıramadım. Ben altı yıl cezaevinde yattım, evet ben kontenjandan geldim. Aziz Bey sana soruyorum hangi önseçimden çıktın geldin? 40 yıllık arkadaşınızı İl Başkanı yapmak için bunları konuşmanızı kınıyorum. Nasıl olur da genel merkezin iradesini ayaklar altına alırsın” dedi.

Foto:DHA


Bu sözler üzerine Özkan’ı yuhalayan Kocaoğlu taraftarları “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” sloganı attı. Özkan da bu sloganı eleştirerek “İzmir CHP’dir, CHP kalacak” dedi. Bu andan sonra ortalık karıştı. Aziz Kocaoğlu taraftarları kürsüye yürüdü. Arbede çıktı. Kocaoğlu taraftarı grup, kendi partilerinin milletvekili Tuncay Özkan’ı linç etmek istedi. Özkan linçten diğer partililer ve milletvekillerinin araya girmesi ile kurtuldu.

ALAATTİN YÜKSEL, 12 OY FARKLA KAZANDI


CHP İzmir İl Kongresi'nde adayların açıklamalarının ardından il yönetim kurulu, il disiplin kurulu ve kurultay delegeliğine başvuranlar açıklandı. Çarşaf liste ile yapılan seçim öncesi adayların isimlerinin matbaa basılması işlemi organize olunmadığı için çok uzun sürdü. Oylama saat 01.00'da başladı. CHP İzmir İl Başkanlığı için Alaattin Yüksel ve Nevzat Kavalar yarıştı. Kongreyi 12 oy farkla Yüksel kazandı. Yüksel 281 delegenin oyunu alırken, Kavalar 269 oyda kaldı. Yüksel, "Yarışın kaybedeni kazananı yok. Nevzat Başkan kazansaydı da birlikte çalışacaktık, şu an da birlikte çalışacağız. Zaten kendisi ilçe başkanımız. Çalışmaya da yönetim kurulundan başlayacağız" dedi. Kavalar ise "Yarışın kaybedeni kazananı yok. Parti hepimizin. Herkes partinin ileriye gitmesi için çalışacak. Tebrik ediyorum" dedi. Kavalar, Bornova ilçe başkanlığından istifa etmeyeceğini duyurdu.