Geçen yıl “yüzde 100 büyüdüğü” açıklanan vakıf, Eyüp’te daha büyük bir merkeze taşındı. Açılışını da bizzat Bilal Erdoğan yaptı...

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) Eyüp’teki yeni merkez binasının resmi açılışı dün gerçekleşti. Eyüp Sultan Camii’ne 500 metre mesafedeki merkezin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan da katıldı. Açılıştan önce kısa bir açıklama yapan Erdoğan,” Fatih’teki yerimizden buraya taşındık. Güzel bir atmosferi var. Eyüp Sultan’a çok yakın. İnşallah nice yurt hizmetlerimizi, eğitim hizmetlerimizi, burs hizmetlerimizi buradan yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

TÜRGEV’in imkanlarının genişlediğini söyleyen Bilal Erdoğan, “İki binamız var. Otopark imkanımız var. Eyüp Sultan’ın manevi atmosferine çok yakınız. Burası bizim için güzel bir merkez olacak” diye konuştu. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın da “TÜRGEV genişliyor. 2014 yılında yüzde 100 kapasitemizi artırdık” dedi.
Yıllardır faaliyet gösterdikleri Fatih’teki binanın kendilerine dar geldiğini söyleyen Akalın, “Burada çok daha güzel faaliyetler gerçekleştireceğiz. Türkiye’de, Amerika’da, Almanya’da, İngiltere’de güzel çalışmalar yürütmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Akalın yeni merkezin Eyüp Sultan Camii’ne yakın olmasının da kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi. Açıklamaların ardından Bilal Erdoğan ve vakfın yöneticileri, yeni hizmet binasını kırmızı kurdeleyi keserek dualarla açtı. Katılımcılara hediyeler dağıtıldı.

ETHEM SANCAK DA KATILDI

Açılış törenine AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Topal, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, iş adamı Ethem Sancak ve çok sayıda parti üyesi katıldı. (DHA)