Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen Rudaw haber sitesine göre terör örgütü IŞİD, Musul'un Başika bölgesinde bulunan 'Sünni güçlere ait bir karargahı' bombaladı. Rudaw'a göre saldırıda 2 kişi öldü, biri Türk askeri 6 kişi de yaralandı. TRT Haber'e göre ise IŞİD saldırısında yaralanan Türk askeri sayısı en az 4. Yaralı Türk askerlerinden 3'ünün durumunun iyi olduğu, bir askerin ise helikopterle Silopi'ye getirildiği belirtildi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başika'daki saldırıyla ilgili gelişmeler hakkında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

ROKETLERLE SALDIRDILAR


Öğle saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda,  teröristler 50-60 havan topuyla bölgeyi ateş altına aldı. Reuters'a konuşan Kürt askeri kaynakları "roket saldırısına uğrayan üste Türk askerlerinin de bulunduğunu" belirtti.  Peşmerge Genel Sekreteri Cabbar Yaver, "roket saldırısının, Musul'un kuzeyindeki Kürt mevzilerine karşı harekete geçen IŞİD'in geniş kapsamlı taarruzunun bir parçası olduğunu" söyledi.

TÜRK TOPÇUSU KARŞILIK VERDİ


Bölgeden gelen bilgilerde terör örgütü IŞİD'in saldırısına Türk topçusunun karşılık verdiği, çatışma çıktığı belirtiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), iki yılı aşkın süredir Musul’un 32 kilometre kuzeyindeki Başika’da peşmerge güçleri ve diğer IŞİD karşıtı grupları eğitiyordu. Bu komando birliği ve tank gücünde ay başında yapılan nöbet değişimi, Ankara ile Bağdat arasında diplomatik kriz yaratmış, Türkiye bazı askeri gücünü Başika'dan çekmişti.