[caption id="attachment_961680" align="alignleft" width="325"] Foto: DHA[/caption]

TÜRK savaş uçakları, Suriye sınırımızda dolaşan ve hangi ülkeye ait olduğu henüz belirlenemeyen İHA'yı 3 kez uyardıktan sonra angajman kuralları gereği ateş açarak düşürdü.

Kilis'in merkeze bağlı Deliosman Köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasındaki olay saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Suriye'nin, PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD kontrolündeki bölgede uçan ve hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen İnsansız Hava aracı (İHA), Türkiye tarafından düşürüldü. İnsansız Hava Aracı'nın düşmesinin ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

[caption id="attachment_961494" align="alignnone" width="650"] Foto: DHA[/caption]

Askerler bölgede önlem alırken, bazı komutanlar da askeri helikopter ile sınır hattına geldi ve incelemede bulundu.



3 KEZ UYARILDI, ARDINDAN DÜŞÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı da konuya ilişkin internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada İHA'nın hangi ülkeye ait olduğunun bilinmediği ve angajman kuralları kapsamında ateş edilerek düşürüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

[caption id="attachment_961485" align="alignnone" width="670"] Foto: DHA[/caption]

"Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından, angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulamaktadır."



İHA - İnsansız Hava Aracı nedir?

İHA - İnsansız Hava Aracı nedir?


DÜN RUSYA İLE 'HAVA SAHASI İHLALLERİ' GÖRÜŞÜLDÜ

Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral DRONOV başkanlığındaki bir askeri heyet, 3-4 Ekim 2015 tarihlerinde meydana gelen Türk hava sahası ihlallerinin nedenlerini açıklığa kavuşturmak ve ihlallerin tekerrürünü önlemek maksadıyla alınan tedbirler hakkında, 15 Ekim 2015 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Karargâhına gelerek bilgi paylaşımında bulunmuştu.



Muhalefeti ve herkesi şimdiden uyarıyorum

Muhalefeti ve herkesi şimdiden uyarıyorum