Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca bölgesinde PKK'nın kalleş saldırısında 16 vatan evladımızı şehit verdik. Şehitlerimizin acısı tüm Türkiye'yi dalga dalga sardı...

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda, daha önceden bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların inflak ettirilmesi sonucu şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van’a getirildi.

Şehitlerin babaocaklarına ise acı haberler işte böyle verildi...

* Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan / 1976 / Erzurum-Olur

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Yarbay İlker Çelikcan'ın ailesine acı haber verildi.



Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Seyfullah Saldık, akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından acı haberi vermek için Yarbay Çelikcan'ın, merkez Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi'ndeki ailesinin evine geldi.



Bir süre içeride kalan Vali Karaloğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, "Çok üzgünüz, aileye taziye için geldik. Şehidimizin cenazesi yarın Mihraplı Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek" dedi.

Öte yandan, mahallede bulunan evlerin balkon ve pencerelerine Türk bayrağı asıldı.

 

* Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Piyade Üstçavuş Okan Taşan'ın (27) Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.



Karacaören TOKİ konutlarında yaşayan Taşan'ın eşi Rahime, annesi İsmigüzel ile babası Bayram Taşan'a şehadet haberi eve gelen rütbeli askeri görevliler tarafından verildi. Bu sırada, psikolog ile 112 Acil Servis ekipleri de evde hazır bulundu. Haberin verilmesinin ardından evden ailenin feryatları yükseldi.



Haberin duyulması üzerine çok sayıda mahalle sakini, şehit Taşan'ın ailesinin evine akın etti, bazı mahalleliler de Türk bayrağı açarak teröre tepki sloganları attı.

Şehit Taşan'ın ailesinin evinin yanı sıra bazı apartmanlara da Türk bayrağı asıldı.

Evli ve Meriç adında 5 yaşında bir oğlu olan Taşan'ın, yaklaşık 3 ay önce Hakkari'deki görevine başladığı öğrenildi.

 

* Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Saltalı'nın babaevinde yas var.



Sumbas Kaymakamı ve Kadirli Kaymakam Vekili Bedir Deveci, İlçe Garnizon Komutanı Albay Alaaddin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik, şehidin Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'ndeki baba ocağına giderek, acı haberi baba Yusuf ve anne Sultan Saltalı'ya iletti.

Haberi alan aile gözyaşı döktü, eve Türk bayrağı asıldı.

Baba Saltalı, oğlunun ilk görev yeri Hakkari'ye 4 yıl önce gittiğini, saldırıyı televizyonda duyduktan sonra oğluna ulaşamadığını belirterek, gözyaşı döktü.



Dede Veli Peksoy da (80) torununun şehit olmasına çok üzüldüğünü ifade ederek, "Vatan sağ olsun" dedi.

YENİ BABA OLMUŞTU...

Eşi Hacer, annesi Sultan, kardeşleri Ali ve Esra Saltalı, şehidin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin, Ecem isminde 9 aylık kızı olduğu öğrenildi.

 

* Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün ailesine acı haber verildi.



Garnizon Komutanlığında görevli askeri personel, Genelkurmay Başkanlığının Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin açıklamasının ardından acı haberi vermek için şehidin merkez Karesi ilçesi Adnan Menderes Mahallesi'ndeki baba ocağına gitti.

Baba Serhat ve anne Ayfer Göçkün'e oğullarının şehadet haberi verildi.



Haberin ardından şehit astsubayın babaevinin balkonuna ve pencerelerine Türk bayrakları asıldı.

İLK GÖREV YERİYDİ...

Astsubay Çavuş Göçkün'ün, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksekokulundan bu yaz mezun olduğu, iki aydır ilk görev yeri Dağlıca'da bulunduğu öğrenildi.

 

* Bakım Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in babaevinde hüzün hakim.



Merkez Komutanı Hava Piyade Yarbay Aykut Hamzacebi ve beraberindeki askeri heyet, şehidin ailesinin yaşadığı Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak'taki evine gitti.

Askeri yetkililer, baba Metin ve anne Fatma Özdemir'e oğullarının şehadet haberini verdi. Şehidin babaevinin önünde bekleyen çok sayıda kişi, gözyaşlarına hakim olamadı, eve Türk bayrakları asıldı.

Şehit Astsubay Özdemir'in bekar olduğu öğrenildi.

 

* Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / Iğdır

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki ailesine acı haber verildi.



Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ömer Haşim Ongun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ayhan Dalbaş ve İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan ile birlikte, acı haberi vermek için şehidin Cumhuriyet Mahallesi Dar Sokak'taki baba ocağına gitti.

Şehidin kardeşleri Zehra ve Kahraman ile baba Ercan ve anne Sevcan'a Artuğ'un şehadet haberi verildi.



Haberin ardından şehit  uzman çavuşun babaevinin balkonuna ve pencerelerine Türk bayrakları asıldı. Haberi duyan ilçe halkı, şehit evinin önüne akın etti.

Artuğ'un 2013'te uzman çavuş olarak göreve başladığı ve 2 yıldır Hakkari'de görev yaptığı, bekar olduğu öğrenildi.

 

* Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin (22) Salihli ilçesindeki ailesine acı haber verildi.



Şehidin Yörük Mahallesi Çınarlı Caddesi'ndeki evine giden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Hüseyin ve Saniye Yatakdere çiftine oğullarının şehadet haberini verdi.

Tek çocuklarının acı haberini alan aile üyeleri, sinir krizi geçirdi. Aileye ev önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.



Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Haberi alan mahalle sakinleri de şehidin evine akın etti.

 

* Piyade Er Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Adnan Ergen'in babası acı haberi alınca fenalaştı.



Ailenin tek erkek çocuğu olan Ergen'in şehitlik haberinin ardından yakınları ve komşuları baba evine geldi.

Daha önce kalp ameliyatı geçirdiği öğrenilen baba Mehmet Ergen, acı haberin verilmesinin ardından fenalaştı. Baba Ergen, Fethiye'deki bir hastanede tedavi altına alındı.

Şehidin amcası Nihat Ergen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adnan Ergen'in en son geçen cuma günü babasını arayarak "iyi olduğunu" söylediğini belirtti.



Evin tek erkek çocuğu olan şehidin daha önce çiftçilikle uğraştığını anlatan amca Ergen, "Asker olmayı istediği için bu mesleği tercih etti" dedi.

- "İzni iptal olmasa burada olacaktı"

Nihat Ergen, şehidin bir süre önce izne geleceğini söylediğini ancak bölgede patlamadan dolayı yol kapandığı için izninin iptal olduğunu öğrendiklerini kaydetti.

Komşusu Aydın Ören ise Ergen ile 10 gün önce telefonla görüştüğünü dile getirerek, "Konuşmamızda izninin Kurban Bayramı'ndan sonra bir tarihe ertelendiğini söyledi" ifadesini kullandı.

Şehidin çocukluk arkadaşı ve aynı birlikte görev yaptığı Tayfun Büyükçotur ise kendisinin 2 hafta önce izne geldiğini, Adnan Ergen'in ise izni iptal olduğu için bölgede kaldığını anlattı.

Büyükçotur, çocukluk arkadaşını kaybetmekten dolayı yaşadığı acıyı dile getirdi.

 

* Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Piyade Er Cihan Aksarı'nın Düzce'deki babaevine ateş düştü.



Jandarma Yarbay Ayhan Özkan ve görevli askerler, acı haberi vermek için şehidin merkeze bağlı Mamure köyünde bulunan evine gitti.

Şehidin babası Cemal ve ağabeyi Celalettin Aksarı'ya şehadet bilgisinin verilmesinin ardından Cemal Aksarı da haberi vermek üzere babası Fehmi Aksarı'nın mezarını ziyaret etti.



Haberin ardından şehidin babaevinin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrakları asıldı. Haberi duyan köylüler, şehit evinin önüne akın etti.

Bekar olan Aksarı'nın 2011 yılında sözleşmeli er olarak göreve başladığı ve yaklaşık bir yıldır Hakkari'de olduğu öğrenildi.

 

* Piyade Er Uğur Yıldız / 1987 / Tokat-Erbaa

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan Piyade sözleşmeli er Uğur Yıldız'ın Antalya'nın Manavgat ilçesindeki baba evinde ikinci evlat acısı yaşandı.



Bir oğlunu da kalp rahatsızlığı nedeniyle 14 yaşında kaybeden baba Sadık Yıldız, acı haberi alınca fenalaştı.

Hastaneye kaldırılan Yıldız, burada yapılan müdahalenin ardından taziye çadırının kurulduğu Çağlayan Mahallesi'ne ambulansla getirildi.



Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de sağlık ekipleri ile Çağlayan Mahallesi'nde şehidin amcasına ait eve gitti.



Şehidin Isparta'da yaşayan annesi Gülbahar Çelikel'in de oğlunun şehit düştüğü haberini alınca fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

- Geçtiğimiz yıl nişanlanmıştı

Şehit Yıldız'ın 2011'de sözleşmeli er olduğu, 4 yıldır Hakkari Dağlıca'da görev yaptığı ve geçen yıl nişanlandığı belirtildi.

Şehidin erkek kardeşinin 2007'de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yıldız ile 3 gün önce telefonda konuştuğunu ifade eden kuzeni Kadriye Keser, şehidin "Buralar sıkıntılı, devamlı göreve gidiyoruz" dediğini aktardı.

Öte yandan basın mensuplarının taziye evine girişine, fotoğraf ve görüntü almasına izin verilmedi.

KONYA'YA ÜÇ ŞEHİT ATEŞİ BİRDEN DÜŞTÜ

* Piyade Er Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit düşen Konyalı üç askerin ailesine acı haber verildi.



Görevli askerler, acı haberi vermek için Sözleşmeli Piyade Er Resul Coşkun'un merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Canfeda Sokak'taki babaevine gitti.

Şehidin babası Zeki ve annesi Sıdıka Coşkun'un akşam saatlerinde misafirliğe gittiği öğrenildi. Acı haberi alan şehidin arkadaşlarının evin önünde toplandığı bilgisini alan baba Coşkun, evine geldi.



Bu sırada karşısında askeri yetkililer ve sağlık personeli gören Coşkun, fenalaştı. Sağlık görevlilerin müdahale ettiği acılı aile, güçlükle eve çıkarıldı.

Haberin ardından şehidin babaevinin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrakları asıldı. Haberi duyan mahalleli, şehit evinin önüne akın etti.

Bekar olan Coşkun'un yaklaşık 2 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

* Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay

- Divanlar Mahallesi'ne ateş düştü

Piyade Er Muharrem Öksüz’ün Karatay ilçesi Divanlar Mahallesi'ndeki babaevine acı haberi askeri yetkililer verdi. Baba Ömer Öksüz, haberi alınca sinir krizleri geçirdi. Haberi alan mahalle sakinleri, şehidin babaevine gelerek taziyede bulundu.



Fenalaşan anne Aliye Öksüz'e sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin babevine Türk bayrakları asıldı.

 

* Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli

- Eşini iki ay önce memleketine göndermiş

Şehit Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun Ereğli ilçesi Batı Alagöz Mahallesi'nde ikamet eden annesi Sultan Aydın’a acı haberi Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfü Yaran ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Efe verdi. Şehidin babası İsmail Köseoğlu'nun ise acı haberi İstanbul'da akrabalarının düğününde aldığı öğrenildi.



Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Köseoğlu'nun Ereğli'ye hareket ettiği bildirildi.

Öte yandan şehidin annesi Sultan Aydın ile babası İsmail Köseoğlu'nun 25 yıl önce ayrıldığı, mahkemenin anneye verdiği 4 çocuğun en büyüğü olan Tuğrul Köseoğlu'nu dayısı Rıfat Özbek ve üvey babası Murat Aydın'ın büyüttüğü öğrenildi.

Şehit Köseoğlu'nun, 2 yıl önce sağlık görevlisi Tansu Aygördü ile evlendiği, bir yaşında Zeynep isimli kız babası olan şehidin 2 ay önce Hakkari'deki terör saldırıları nedeniyle eşini Ereğli’ye gönderdiği belirtildi.

- "İçime doğdu"

Şehidin dayısı Rıfat Özbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin askerliği çok sevdiğini söyledi.



Ona bir süre önce başka bir iş yapmasını önerdiğini anlatan Özbek, "Bana, 'Mesleğimi seviyorum dayı' dedi. Dört kardeşin en büyüğüydü. Sürekli konuşurduk. En son konuşmamızda mayın temizliyorlardı. Yeğenim, 'Gerekli vur emri verildi, teröristleri tamamen vuruyoruz' diyordu. Terör saldırısını duyunca içime doğdu. Yeğenim kirpi araçlarını kullanıyordu. Kardeşime bir şey belli etmedim ama içime doğmuştu" diye konuştu.

 

* Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine

Çanakkale'nin Ezine İlçesine bağlı Kayacık Köyüne şehit ateşi düştü. Hakkari'nin Dağlıca mevkiinde PKK'lı teröristlerin saldırı sonucu şehit olan 16 askerden biri Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun Ezine İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü'ndeki evine acı haberi Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik ve beraberindeki Komutanlar verdi. Çanakkale merkezinde oturan şehidin ağabeyi Muhsin Duru'nun çocuğuna baktığı için anne Azime Duru acı haberi burada aldı. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şehit acısı iki ayrı evde yaşandı.



Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde şehit düşen 6. Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevli Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun Çanakkale'deki evine şehit ateşi düştü. Ezine'nin Kayacık Köyünde oturan anne Azime Duru, Çanakkale merkez Barbaros Mahallesinde yaşayan büyük oğlu Muhsin Duru'nun çocuğuna baktığı için acı haberi gelen askeri yetkililerden burada öğrendi. Şehidin abisinin evine dev Türk bayrağı asıldı. Çanakkale merkezde sosyal medya üzerinden örgütlenerek toplanan vatandaşlar, teröre tepki yürüyüşü sırasında öğrendikleri Çanakkaleli şehit haberinin ardından soluğu şehidin abisi Muhsin Duru'nun evinin önünde aldı. Kalabalık grup burada "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attıktan sonra saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Bu sırada şehidin dışarıya çıkan yeğeni Ramazan Başcantürk gözyaşlarına hakim olamadı. Ramazan Başcantürk'ü vatandaşlar ile Emniyet Müdürü Yılmaz Özden sarılarak teselli etti.

ANNE FENALAŞTI, HASTANEYE KALDIRILDI

Evin bahçesine çıkan şehidin annesi Azime Duru'nun feryadı yürekleri dağladı. Şehit olan oğlunun üzüntüsüne daha fazla dayanamayan Azime Duru fenalaştı. Evin önünde hazır bekleyen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.



KÖY EVİNE ŞEHİT HABERİNİ KAYMAKAM GETİRDİ

Şehit Fatih Duru'nun Ezine İlçesine bağlı Kayacık Köyündeki evine şehit haberini Kaymakam Ali Fuat Atik ve beraberindeki komutanlar getirdi. Eve giren Kaymakam Atik, ağabey Eyüp Duru ile teyzesi Fatma İnce'ye acı haberi verdi. Ardından da yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Bu sırada şehit askerin yakınları baygınlık geçirdi. Şehidin evinde Kur-an'ı Kerim okutuldu. Evin girişine Türk Bayrağı asıldı. Şehidin teyzesi Fatma İnce, Fatih'in askere gittikten sonra sözleşmeli onbaşı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde kaldığını söyledi. Şehit Fatih Duru'nun babası Kadir Duru'yu 12 yaşında kaybedip, yetim kaldığını belirten Fatma İnce, kendisini en son geçen yıl Kurban Bayramı'nda geldiğinde gördüklerini belirtti. Kadınlar şehit evinin bahçesinde geç saatlere kadar oturup, gözyaşı döktü. Ağabey Eyüp Duru ise köy kahvesinde Kaymakam Ali Fuat Atik ve asker yetkililer ile birlikte oturup baş sağlığı dileklerini kabul etti.

* Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle



Hakkari'nin Dağlıca bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldarıda şehit 16 asker arasında olan Bakım Üstçavuş Okan Taşan'ın (27) Erzurum'un Şankaya İlçesinde, Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer'in ise Ardahan'daki ailelerine ateş düştü.

 

* Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.



Genelkurmay Başkanlığı'nın şehit sayısının açıklamasının ardından Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü vekili Ahmet Korkmaz, Yeşilyurt Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi vermeye gitti.

Sağlık görevlilerinin eşlik ettiği heyeti sokağın başında gören aile, çocukları Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in şehit olduğunu anlayarak ağıtlar yakmaya başladı. Basın mensupları evin içine alınmazken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Acı haberi alan baba Hayri ile anne Fatma Gözen gözyaşlarına boğuldu.

EVİN TEK OĞLU

Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Çevredekiler teröre lanet yağdırırken, Tarsus Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, şehidin oturduğu sokağa ve evinin balkonuna dev Türk Bayrağı astı. 3 çocuklu ailenin tek oğlu olan şehidin ablası Doğa'nın da polis memuru olduğu belirtildi.