FOT: Zahidin Köşüş/Al Jazeera Türk


Veli TOPRAK/ ANKARA

Türkiye’de son yıllarda yumrukla adam dövmek hem moda haline geldi hem de cezasız kalması kafaları karıştırdı. En son gazeteci Ahmet Hakan’ı darp eden 4 kişiden 3’nün serbest kalması örneğinde olduğu gibi yumrukla döven tutuklanmıyor. İşte son döneme damgasını vuran ‘yumruk’ olayları ve sonuçları:

MECLİS’TE CHP LİDERİNE SALDIRI!

8 Nisan 2014 tarihinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM’de yumruklu saldırıda bulunuldu. Orhan Övet isimli kişi CHP Grup toplantı salonun önünde Kılıçdaroğlu’na yumruk attı. Saldırganın sabıkalı olduğu ve arandığı anlaşıldı. TBMM’ye nasıl girdiği, kimin yardımcı olduğu çözülemedi. Orhan Övet, başka suçlarından dolayı Sincan Cezaevi’nde 2 ay kaldıktan sonra serbest kaldı.

AÇILIM YUMRUĞU!

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, seçim bölgesi Kayseri’de 19 Nisan 2010’da saldırıya uğradı. Şırnak’ta şehit olan Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın defnedilmesi sırasında beden öğretmeni olan Şahin Şimşek, “Bu Türk milletinin yumruğu, al sana açılım” diyerek Yıldız’a yumruk atarak burnunu kırdı. 2 ay tutuklandıktan sonra serbest kaldı, yerel mahkemenin 1.5 yıl verdiği ceza da sabıkasızlığı dikkate alınarak ertelendi.

HACI BEKTAŞ’TA BOZDAĞ’A SALDIRI!

2013’te Hacı Bektaş-ı Veli anma törenlerine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a Hüseyin Satı isimli kişi tarafından yumruk atıldı. Yumruğu atan kişi tutuklanmadı.

FOTO:DHA


SAMSUN’DA AHMET TÜRK’E YUMRUK

Muş’un Bulanık ilçesinde çıkan olayların davası Samsun’da görülürken BDP’li Ahmet Türk, adliye çıkışında tartaklandı. Türk’ün burnu kırıldı, yüzünden darbe aldı. İki saldırgana önce hapis cezası verildi, sonra paraya çevrildi. Tutuklama olmadı.

Aytun Çıray'dan sert sözler: Saray zorbasının sifonu çekilecek

Aytun Çıray'dan sert sözler: Saray zorbasının sifonu çekilecek



Ahmet Hakan'a saldırıda flaş gelişme!

Ahmet Hakan'a saldırıda flaş gelişme!