Twitter fenomeni Fuat Avni'nin hesabına ilişkin dün alınan kapatma kararından sonra, aralarında çok sayıda gazetecinin de olduğu 30’a yakın kişinin attığı tweetlere erişim engeli kararı çıktı. Karar, İstanbul Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun’un talebi sonrası alındı. Twitter’den kullanıcılara yapılan bildirimde ise ‘Bu Tweet(ler) hakkında ileride bir işlem yapmak durumunda kalabiliriz” mesajı gönderildi.

ÇOK SAYIDA GAZETECİ VAR

Hürriyet'te yer alan habere göre; yasak kararını da bizzat, hesapları hakkında mahkeme kararı alınan gazeteciler duyurdu. Gazeteci Arzu Yıldız, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, mahkemenin karar aldığı twitter adreslerinin listesini de yayınladı. Listede aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu çok sayıda gazetecinin Twitter hesabının yanısıra, bazı internet haber sitelerinin Twitter adresleri de bulunuyor.

MAHKEMEDEN FUAT AVNİ’YE ERİŞİM YASAĞI

Listede bazı hesaplar birkaç kez geçiyor. Listede,halen tutuklu bulunan İsanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer adına açılmış hesap da yer alıyor.

Yıldız, listeyle birlikte "hesap adresimin kapatılması istenmiş. Yeni Türkiye'de başka türlüsü beklenemezdi. Bu zihniyetle bırakın Yeni Türkiye'yi, Ortacağı'ı bile değiliz. Herkese küfür eden aktrollere yönelik bir rahatsızlık yok anlaşılan. Onların hesaplarına birşey yok" mesajını paylaştı.

"HESAPLARA DEĞİL, TWİTLERE ERİŞİM ENGELİ"

Listede adı yer alan gazeteci Hanım Büşra Erdal da, yine Twitter adresinden yaptığı açıklamada, erişim yasağı kararının "hesaplara" değil, atılmış olan bazı twitlere yönelik olduğunu söyledi.

Erdal, "Mahkeme kararında onlarca kişinin hesabına erişimin engellenmesinden değil, haber içeriğine erişimin yani tweetlerin engellenmesi yazıyor" ifadesini kullandı.

GAZETECİ BARIŞ YARKADAŞ: KARARI HAKİM BEKİR ALTUN ALDIRMIŞ. İTİRAZ EDECEĞİZ

Listede sahibi olduğu internet haberi sitesi gercekgundem.com 'un da bulunduğu gazeteci Barış Yarkadaş ise Hürriyet'e yaptığı açıklamada, İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin erişim yasağını, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun'ın başvurusu üzerine aldığını bildirdi.

Yayın yasağına ilişkin haberin 27 Temmuz 2014'te saat 18.46'da yayına koyulduğunu, 22 temmuz soruşturmasına ilişkin bir haber olduğunu kaydeden Yarkadaş, aynı haberin sitenin twitter adresinden de paylaşıldığını anlattı.

Haberde, Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun'un açıklamalarının yer aldığını belirten Yarkadaş, yayın yasağına ilişkin başvurunun da bizzat Altun taraından yapıldığını söyledi.

Yarkadaş, "6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin ilgili kararına itiraz edeceğiz. Avukatlarımız Turan ve Ertuğrul Aydoğan, şu anda mahkemeye gidiyorlar. Bu kararın uygulanmaması için itiraz dilekçesi yazacaklar. Biz bu kararlara itiraz edecekler. Haberde iftira yok, hakaret yok, suç unsuru yok. Sadece Hakim Bekir Altun'un demeci üzerine yapılmış bir haber" dedi.

İŞTE O LİSTE