Bir yandan olağanüstü kongre isteyen muhaliflere karşı teşkilatta birliği sağlamak üzere strateji geliştiren MHP, diğer yandan da hükümetin vaatlerini yakın takibe aldı. MHP, bu amaçla “AK Vaatler Takip Kurulu” oluşturulmasını kararlaştırdı. Öte yandan Partide kavgalı bir görüntü verilmesinin yaratacağı olumsuz sonuçlar konusunda tabanın uyarılacağı ve ülkücülerin “edep ve terbiye”ye davet edileceği belirtildi.

Foto: CİHAN - MHP'de kongre çalışmaları devam ediyor


Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, dün Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan MYK’da alınan kararlar şöyle:

-8, 9 ve 10 Ocak tarihlerinde Kızılcahamam’da kamp yapılacak.

- Aralık ayı içinde bütün illerde genişletilmiş il divan toplantıları gerçekleştirilecek. Bu toplantılara MYK üyeleri ile milletvekilleri de katılacak. Toplantılarda, seçim sonuçları değerlendirilecek.

EDEP VE TERBİYE DAVETİ

- Partide kavgalı bir görüntü verilmesinin yaratacağı olumsuz sonuçlar konusunda taban uyarılacak.

- Ülkücüler “edep ve terbiye”ye davet edilecek.

- Genel Başkan Bahçeli, “takdir, teşekkür ve tebrik” gezilerine başlayacak, teşkilatın eleştirilerine yanıt verecek.

- Meclis’te etkin muhalefet için harekete geçilecek. MHP’nin seçim dönemlerinde gündeme getirdiği, büyük çoğunluğu AK Parti tarafından 1 Kasım seçimlerinde sahiplenilen vaatlerin hayata geçirilip geçirilmediği takip edilecek. Bunun için “AK Vaatler Takip Kurulu” oluşturulacak, milletvekilleri ve MYK üyeleri görev alacak.

- Rusya ile yaşanan krizin ekonomik boyutlarını tespit için Antalya başta olmak üzere ilgili yerlerde inceleme yapacak bir komisyon oluşturuldu.

KORAY AYDIN'DAN UYARI

MHP’de parti içi muhalefette, adaylardan Meral Akşener’in üst kurul delegelerinden tüzük kurultayı için imza alırken “kişisel” hareket etmesi rahatsızlık yarattı. Koray Aydın açıklama yaparak, imza toplama işini kişiselleştirmeye çalışanların delegeyi rahatsız ettiğini belirtip delegenin rahatlatılmasını istedi.