Kendilerinin dev­let ola­nak­la­rıy­la sal­ta­nat sür­me­si yet­mi­yor­muş gi­bi ak­ra­ba­la­rı­na da se­fa sür­dü­rü­yor­lar... Er­do­ğan ön­ce­ki gün, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­’nın “CB­K” isim­li ma­kam uça­ğıy­la İs­tan­bu­l’­dan An­ka­ra­’ya git­ti... Ancak yal­nız de­ğil­di.

'Damat' rozetini taktı

'Damat' rozetini taktı

KEYFİ YERİNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazar günü damadı Berat Albayrak’ı devletin uçağı ile önce İstanbul’dan Ankara’ya götürdü, ardından Ankara’dan İstanbul’a getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazar günü İstanbul’da kendisine yakın bir grup gazeteci ile kahvaltıda buluştu. Kültür Bakanı Ömer Çelik’in de katıldığı toplantı yaklaşık 4.5 saat sürdü. Görüşme konusunda ise açıklama yapılmadı. Erdoğan bu toplantıdan sonra eşi Emine Erdoğan ve çiçeği burnunda AKP milletvekili olan damadı Berat Albayrak’la birlikte 19.30’da Cumhurbaşkanlığı’na ait CBK kuyruk numaralı özel uçak ile Ankara’ya gitti.



İSTANBUL’A BİRLİKTE DÖNDÜLER

Cumhurbaşkanı ve beraberindekileri taşıyan uçak saat 20.20’da Ankara’ya iniş yaptı. Damat, Albayrak Ankara’ya bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanından Rixos Otel’e geçerek burada Adalet Bakanı Kenan İpek’in kızı Nazlı Hilal İpek ile Gürhan Ergin’in nikahında şahitlik yaptı. Törenin ardından Esenboğa’ya geçen Cumhurbaşkanı, 1.5 saatlik aranın ardından yeniden İstanbul’a döndü. Devletin uçağında yine AKP Milletvekili damat Albayrak vardı. Uçak, 21.55’te Ankara’dan ayrıldı. Cumhurbaşkanlığı uçağı saat 22.45’te İstanbul’a yeniden iniş yaptı. Erdoğan ve damadı aynı araçla havaalanından ayrıldı.

Makam uçağına çocuklarını aldı ülke ayağa kalktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadını Ankara’ya götürmesine benzer bir skandal kısa süre önce Fransa’da yaşanmıştı. Fransa Başbakanı Manuel Valls’in devlet jetini kullanarak iki oğluyla Berlin’de oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalini izlemeye gitmesi günlerce tartışılmıştı. Valls sonunda çocuklarının yol parasını ödeyeceğini açıklamıştı. Fransız halkının hassasiyetlerine dikkat ettiğine vurgu yapan Valls, “İki çocuğumun masraflarının toplam tutarı 2 bin 500 Euro’yu üstlenmeye karar verdim” ifadesini kullandı.