İşte Akdoğan’ın NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalardan satır başları:

"AK Parti kitlesinde, cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük, “Nasıl olsa kazanıyoruz”, bunun ürettiği bir rehavet vardı. Yaylaya gidenler köyüne gidenler çoğu dönmedi. Bu yüzden de katılım düşük oldu. Bizim aleyhimize oldu bu durum. Burada şu görülmeye başlandı. HDP için nasıl 1-2 puan barajı geçip geçmeme açısından önemliyse, 1-2 puan bizim için hükümet olup olmama açısından önemli. 1-2 puan her şeyi değiştirebilir. Bizim kitlemiz bunu fark etti.

'Koalisyon düşüncemiz yok'

'Koalisyon düşüncemiz yok'


Yüksek oy alıp milletvekili dağılımında sıkıntı yaşamayalım diye işi sıkı tutmaya başladılar. Karasız seçmenin Ak Parti ile gönül ilişkisi bitmedi ama bir takım eleştirileri var. Ama orada bir toparlanma oldu. Bu yüzden biz beklenenin üzerinde de bir oy alabiliriz diye düşünmeye başladım.

"NASIL BİR KARAKTERE SAHİP BİLİYORSUNUZ"

Cumhurbaşkanımızın nasıl biri olduğunu nasıl bir karaktere sahip olduğunu biliyorsunuz. Onun bu kadar üzerine gelirseniz o da kendisini savunur. Bu yüzden ben burada bir gariplik görmüyorum.

KOALİSYON İHTİMALİ

Benim gördüğüm AK Parti’nin güçlü bir şekilde iktidarını koruyacağını ön görüyorum. Ama AK Parti güçlü şekilde iktidar olamazsa Türkiye’de kimse hükümet kuramaz. Koalisyon ihtimali de görmüyorum. Ben olacağına ihtimal vermiyorum. AK Parti’nin güçlü şekilde iktidarını koruyacağına inanıyorum. Onun ötesindeki bütün opsiyonlar kaos ve kriz opsiyonlarıdır. Herkes her şeyini kaybeder.

Bu partilerin hiçbiri yan ayana gelecek partiler değil. Şu anda sadece AK parti karşıtlığı ile hareket ediyorlar. Koalisyonun konuşulmasının düşünülmesinin bile Türkiye’ye zarar vereceğini düşünüyorum. Çünkü yatırımcılar Türkiye’yi izliyorlar."