AKP Hükümeti'ne yakınlığıyla bilinen isimlerden itiraflar sürerken A Haber'de yorumculuk yapan gazeteci Nevzat Çiçek de havuz medyasında yaşananları anlattı. Çiçek'in yazısında "satmadığınız gazetelerin tirajlarını şişirerek devletten aldığınız ilan paraları haramdır" dedi.

Çiçek'in dünkü yazısından dikkat çeken bölümler şöyle:

"AK Parti’yi destekleyen bu medya düzeni yanlış kurgulanmış bir medya düzeni. Samimi olmayan insanların ciddi paralarla yöneticilik, yazarlık yaptığı bir ortamda hareketin, kamuoyu yüzü olarak öne çıkarılan çoğu kişilerin AK Parti tabanı ile aralarındaki tek bağ nargile kafelerindeki muhabbet yada çağrıldıkları konferanslardaki birliktelikleri. Bu insanların ne oturdukları mahalle AK Parti’nin esas kitlesinin mahallesi, ne geçmişleri bu insanlarla beraber nede hayal ettikleri dünya bu insanların istedikleri dünya.

"YAĞDANLIK, TETİKÇİLİK"

AK Parti’nin medyasının teslim ettiği insanların çoğunda bir Ertuğrul Özkök, bir Ahmet Hakan olma hastalığı var. Bunlar 12 yıl boyunca adam yetiştirmediler, üç beş kişi adeta bir çete görüntüsü verdiler asla ekip olamadılar. Bu hareketin kaymağını yiyenlerle çilesini çekenler arasındaki farkı görmeyen yöneticilerin kendilerine yakın gazetecileri her gün söylediklerini onaylama mekanizması olarak kullanmaları artık son bulmalıdır. Hiçbir vasfı olmayan sadece 'Yağdanlık' yapan, fikir üretemeyen, tetikçilikten ileri geçemeyen bu insanlarla inandırıcı olamazsınız."

"İLAN PARALARI HARAMDIR"

Nevzat Çiçek yazısının devamında havuz medyasının gazete tirajlarının yüksek gösterilerek fazladan ilan parası alındığını da yazdı:

"Kendinizi kandırmayan, milleti de kandırmayın ve o paraları çarçur ederek yalan bilgiler vermeyin. Dürüst olun, satmadığınız gazetelerin tirajlarını şişirerek devletten aldığınız ilan paraları haramdır. Sizde itiraz ettiğiniz sistemin çarkına girdiniz ve yalanlarla, haramla oluşturduğunuz gazetelerde millete dürüstlük dersi vermeye kalkışıyorsunuz ama samimiyeti olmuyor, etkisi olmuyor bunu görün artık. Dönün bir kendinize, niye hala bu kadar imkâna rağmen bir Hürriyet değilsiniz, niye bir NTV, CNN veya Habertürk gibi etki gücünüz yok, hiç düşündünüz mü?

Sadece protokol uçaklarına binerek gazeteci olduğunuzu zannettiniz. Sizler anket firmaları sahipleri ile birlikte gerçeği milletten sakladınız, hoşuna gitsin diye yayınladığınız anketlerle AKP’yi yanıltarak davaya kötülük ettiniz.

Binlerce samimi insanı ağlamaklı hale getirip hayal kırıklığına uğrattınız. Şimdi aklınızı başınıza alın, ders çıkarın. Öyle kafa göz dalmakla, fikri alt yapısı olmayan ucuz tetikçiliklerle, inanmadığını sırf koltuk ve makam için savunmakla seçim kazanılmıyor."