AKP hükümetine yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi işadamı Rıza Sarraf’a ödül verilmesini sert bir dille eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı önceki gün düzenlenen ödül töreninde, mücevherat sektöründe ‘ihracat şampiyonu’ olan Sarraf ödül almış, kendisine plaket veren bakanlar dahi bu durumdan rahatsız olduklarını ileri sürmüştü.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi de bugünkü ‘Rıza Sarraf’ın heykelini dikin‘ başlıklı yazısında “AK Parti açısından dakika bir gol bir” ifadelerini kullanarak “7 Haziran seçim kampanyasının Rıza Sarraf üzerinden yürütüldüğü unutulmuşçasına Cumhurbaşkanı’nın katıldığı törende AK Parti’nin iki Bakanı Rıza Zarrab’a ödül verdi” yorumunu yaptı.

Ödülü var, vergisi yok

Ödülü var, vergisi yok


Yolsuzluğun simgesi oldu

Tek eksiğin Rıza Sarraf’a ödül verilmesi olduğunu ve böylece onun da tamamlandığını belirten Selvi, “Rıza Sarraf bir simge oldu. Doğru ya da yanlış, yolsuzluğun simgesi oldu. Toplum onu öyle gördü. AK Parti’nin oylarının düşmesinin bir nedeni Rıza Sarraf’tı. Seçim sonuçları Rıza Sarraf ve 4 bakanın AK Parti’ye verdiği zararı ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Hani seçimlerde verilen mesaj alınmıştı?

Bu konuda AKP’nin kendi tabanına ve millete çok samimi bir özür borcu olduğunu dile getiren Selvi, “Oysa tam tersi yapılıyor. Milletle dalga geçilir gibi Rıza Sarraf’a plaket veriliyor. Başbakan’ın bu durumdan ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum. Hani seçimlerde verilen mesaj alınmıştı. Mesaj böyle mi alındı?” diye sordu.

Selvi yazısını “Oldu olacak Rıza Sarraf’ın heykelini dikin, 4 bakanı da seçim afişi yapın olsun bitsin bu iş” ifadeleriyle sonlandırdı.