Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 17- 25 Aralık soruşturmalarının savcıları Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının savcısı Zekeriya Öz ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraçlarına karar verdi. Karara tepki gösteren Zekeriya Öz, "HSYK, anayasa ve yasaları çiğneyerek savunmamızı dahi almadan yukardan aldığı talimatla bu kararları vermiştir" dedi.

HSYK 2. Dairesi, 17- 25 Aralık soruşturmalarını yürüten 4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihracına karar verdi. HSYK 2. Dairesi, savcı Zekariya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihracına karar verdi. Kararın ardından Twitter'daki hesabından açıklama yapan Zekeriya Öz, "Haberler doğruysa HSYK yetki gaspı yapmıştır. Verdiği karar yok hükmündedir verdiği kararda milletinden gecikmeden ötürü özür de dilememiştir. HSYK anayasa ve yasaları çiğneyerek savunmamızı dahi almadan yukardan aldığı talimatla bu kararları vermiştir" dedi.

'HSYK HUKUKU ÇİĞNEDİ'

Savcı Öz, "HSYK'nın savunma için verdiği süre dolmadan ihraç kararı vermesi, bu kararı vermesi için emri veren kişiden korktuklarından hukuku çiğnediler. HSYK'da CB'nin atadığı türbanlı üye -biz burada Siyasal yargılama yapıyoruz- diyerek, kararların kimin talimatıyla verildiğini itiraf etmiş. HSYK göreve geldiği günden beri geçmişte ne kadar suç işlemiş hakim savcı varsa bunların hepsini aklamak için canla başla çalıştı" ifadelerini kullandı.

'HSYK AYRIMCILIK SUÇU İŞLİYOR'

Zekeriya Öz, "Hatta rüşvet ve menfaat temininden Yargıtay'da yargılanıp mahkum olmuş YBP'ciyi Yargıtay üyesi olarak atadı. HSYK ayrımcılık suçu işliyor. Tarihe hırsıza yolsuza göz yuman boyun büken olarak geçmektense, hırsıza boyun eğmediği için meslekten atılma şerefine ermek bir onurdur" dedi.

DHA